REUTERS/Axel Schmidt
Del saken

Den internasjonale engelske skolen i Umeå feiret Pride en hel uke. Motivet var å forberede elevene til Pride-festivalen, skriver Världen i dag.

– Det vil finnes små påminnelser rundt på skolen om hvor verdsatte og aksepterte alle i LGBTIQ-gruppen er, og elevene får til og med muligheten til å vise sin støtte ved å få malt regnbueflagget i ansiktet, skriver en lærer i et ukesbrev til foreldrene til elevene i 7. klasse. Samtidig inviteres alle til å delta i Pride-festivalen lørdag 29. september.

Pride-uken foregikk i ordinær skoletid, og mange foreldre og elever er kritiske.

– Vi fikk signaler om at de som ikke stiller opp for alt Pride står for ikke er en demokrat. Enda det er en politisk ladet ideologi, som helt klart har politisk slagside. Mitt barn kom hjem fra skolens Pride-uke og sa hun følte seg dårlig, forteller en forelder som ønsker å være anonym.

En annen forelder syns det er problematisk at demokrati knyttes så sterkt til synspunktet om at alle ulike seksuelle legninger og kjønnsidentiteter skal betraktes som noe positivt, og at ungdommer i en sårbar alder ikke skal oppmuntres til å stille spørsmål ved eget kjønn.

Barna ble oppfordret til å male regnbueflagg i ansiktet, og delta på Pride-festivalen i Umeå – på fritiden. De elevene som deltok der kunne etterpå velge mellom regnbuemesse eller å høre et foredrag om hvordan man kunne bruke makt og smerte i seksuell sammenheng:

Perspektiv på BDSM og fetisj – utøvere forteller.

Du kan lese mer om hva BDSM er her.

– Jeg synes det er beklemmende at man foreslår at barna maler seg med regnbueflagg og blir oppfordret til en viss type aktivitet utenfor skoletid, sier en forelder.

– Det er omtrent som å si til barna at de skal gå i moskeen under ramadan.

Xstra har tidligere skrevet om genusteoriers utbredelse i svenske og norske barnehager.