Glass rødvin. Foto: Stevepb
Del saken

En studie viser at rødvin og sjokolade kan bidra til å gjøre huden din glatt og spenstig. En av forskerne bak studien kaller det «magi». 

En gruppe forskere i Storbritannia har undersøkt hvordan mørk sjokolade og rødvin påvirker cellene i kroppen. De har funnet at rødvin og mørk sjokolade bidrar til å forynge cellene, som i sin tur bidrar til færre rynker. Dette rapporterer Sosialnytt.

I eksperimentet brukte forskerne rødvin, mørk sjokolade, røde vindruer og blåbær. Felles for de fire er at de inneholder flavonoider som er et samlebegrep for flere typer antioksidanter. 

«Magi»

Det fremgår av resultatene at rødvin og mørk sjokolade holder både hud og kropp ung. Forskningsleder Eva Latorre ved University of Exeter kaller dette «magi». 

– Jeg kunne knapt tro det da jeg så hvordan cellene hadde blitt forynget. De gamle cellene så ut som unge celler. Det var som magi, sier Latorre.

Når vi eldes skjer cellefornyelsen stadig langsommere, og dermed blir vev og organer mer utsatt for sykdom. Forskerne håper deres studie kan brukes for å bremse aldring, og bidra til bedret folkehelse.

– Dette er det første steget til å få folk til å leve med god helse livet ut, sier forsker Lorna Harries.