Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Del saken

Forskere har funnet at de som drikker alkohol i moderate mengder lever lenger enn andre.

Av en studie fra 2003, basert på tall fra og med 1981, fremgår det at de som drikker alkohol i moderate mengder lever lenger enn andre. Deltagerne i studien gjennomgikk nevrologiske og nevrofysiologiske tester to ganger i året. Informasjon om deres helsetilstand, diett, aktiviteter, medisiner og livstilsvaner ble innsamlet av forskerne.

Av resultatene har man konstatert at de som drikker alkohol i moderate former lever lenger enn andre. Nøkkelen til suksess er moderasjon, ifølge forskerne. Dette rapporterer Healthy Food House.

– Tallene er generelt konsekvente hva gjelder ideen om at et moderat inntak av visse typer alkohol, og særlig røde viner, er assosiert med visse positive helseeffekter. Men det betyr ikke at om når du er 70 plutselig, og bestemmer deg for å begynne å drikke, at det er en løsning, sier Jim Becker, professor i psykiatri, nevrologi og psykologi ved universitetet i Pittsburgh. 

Hjertesykdommer 

Videre kan forskerne opplyse om at det å drikke et eller to glass med vin, øl eller sprit reduserer risikoen for å dø tidlig med 9 til 15 prosent. Til sammenligning reduserer daglig trening i 15 til 45 minutter risikoen for tidlig dødsfall med 15 til 35 prosent. 

– Alkohol er kjent for å skade hvert eneste organ i kroppen. Det er en gift. Likevel finnes det et paradoks, og det er at disse befolkningsstudiene – som er notorisk upålitelige etter min mening – ser ut til å indikere at en mild eller moderat mengde reduserer risikoen for hjertesykdommer, sier Dr. Steven, klinisk professor i medisin.