Melania Trump. FOTO: (AP Photo/Susan Walsh)/ Scanpix/ NTB
Del saken

Studenter har reagert kraftig på at USAs førstedame, Melania Trump, ble tildelt prisen «Woman of Distinction» for 2020 fra universitet på hjemstedet. Studentene mener hun ikke fortjente prisen.

Førstedamen har fokusert sin innsats på en «Be Best»-kampanjen, for å motvirke nettmobbing og narkotikamisbruk.

Melania Trump  ble tildelt prisen «Woman of Distinction» fra Palm Beach Atlantic University, og hun ga uttrykk for at hun var takknemlig for å godta utmerkelsen, melder nettavisen The Hill.

– Som USAs førstedame er det en stor ære å tjene folket i dette utrolige landet, sa førstedamen på skolens årlige lunsj, da hun ble overrakt «Women of Distinction».

Hun ble aktuell for den lokale prisen etter at hun og Donald Trump meldte flytting i november i fjor fra Manhattan til Palm Beach i Florida.

Les også: New York Post: Melania Trump har blitt behandlet forferdelig av pressen

Hedrer amerikanske verdier

På skolens hjemmeside heter det at prisen gis til de som verdsetter samfunn og familie og ønsker å bevare disse idealene for andre.

Under overrekkelsen av prisen orienterte Melania Trump om sin «Be Best»-kampanje.

– Når vi lærer barna våre å verne om våre verdier og ta vare på hverandre, er de bedre forberedt på å videreføre amerikanernes arv for medfølelse, tjenestevillighet og patriotisme, sa hun ifølge The Hill og hun fortsatte:

– Det er vår plikt som voksne og foreldre å gi barn de beste mulighetene i livet.

– Fortjente ikke prisen

– Denne prisen har historisk sett gått til kvinner hvis karakter og bidrag har tilført Palm Beach noe positivt knyttet til vår hjemlige kultur. Men jeg er ikke overbevist om at førstedamens karakter eller innvirkning her er verdig denne type anerkjennelse, sier seniorelev Graysen Boehning ved Palm Beach Atlantic University til The Hill.

Tyler Whitehead, som er president for skolens College Democrats, sa i en uttalelse at organisasjonen var «misfornøyd og forvirret».

– De aller fleste studenter og fakulteter jeg har snakket med om beslutningen ble skuffet over det som ser ut til å være et politisk motivert grep fra universitetets side, sier han.

Austin Gergen, visepresident for skolens College Republicans-gruppe, sa at det sannsynligvis er ganske mange som støttet tildelingen, selv om han ikke har møtt noen slike selv.

– Jeg har snakket med andre studenter,  og jeg tror definitivt at de overreagerer, men jeg forstår deres bekymring. Totalt sett tror jeg at dette sannsynligvis var en giverorientert beslutning snarere enn en moralsk, sier han.

Bill Fleming, presidenten for universitetet, sier imidlertid til Palm Beach Post at han entusiastisk godtok styrets anbefaling, og at det var en ærefull ting å gjøre.