Ania Kordala ble nektet adgang til tale om kvinners rettigheter ved universitetet i Oxford. Skjermdump fra Facebook/Pixabay
Del saken

Ania Kordala (27) tar doktorgrad i filosofi ved University of Oxford. Nylig ble hun kastet ut av salen når hun skulle overhøre en tale om kvinners rettigheter.

Den tidligere statsministeren i Australia Julia Gillard skulle holde en tale med tittelen: Woman and Leadership – Fighting for an equal world. Kordala fant en plass hvor hun ikke forstyrret noen, men ble allikevel bedt om å forlate salen, skriver Daily Mirror.

Det var noen fra filmteamet som ba henne om å gå, siden hun var for nærme kameraet. Kordala tilbød å flytte seg lenger unna, men fikk ikke gehør, og ble nok en gang beordret til å forlate arrangementet.

Først nektet adgang

Kordala ble ifølge The Sun først nektet adgang i det hele tatt, før to fra universitetsledelsen bidro slik at hun slapp inn. Men så snart de forlot stedet ble hun umiddelbart oppsøkt av en kvinne fra filmteamet, som ba henne om å gå, siden hun var for nærme kameraet. Kordola tilbød å flytte seg lenger unna, men fikk ikke gehør, og ble nok en gang beordret til å forlate arrangementet.

Hun fikk til og med beskjed om å la alle sakene sine ligge slik at hun raskt kunne komme seg ut. Kordala uttrykte sin frustrasjon på Twitter:

En talsmann for universitetet kommenterte:

– Dette ser ut til å ha vært en beklagelig feilkommunikasjon mellom arrangørene og det eksterne teamet som skulle filme arrangementet. Vi ønsker generelt barn og familier velkommen.