Foto: REX / Scanpix.no
Del saken

Chippendales annonserer ny verdensturne for 2019 og Norge er på listen. 

For de som ikke er så kjent med fenomenet, er Chippendales en gruppe meget veltrente, dansende menn som kaster klærne foran tusenvis av skrikende kvinner.

Invitasjon

«I september er det grunn til å bli gira, fordi vi henter inn de originale Chippendales rett fra Las Vegas!
De verdensberømte mannlige danserne kommer til å sette byen i flammer. La de sexy gutta på scenen gi deg et forrykende musikalsk show med sang, dans og mye kropp.
De leverer et show som er morsomt og med høy party-faktor. Dette er kvelden hvor jentene kan slippe seg løs og ha det gøy. Musikalsk er det noe for enhver smak – alt fra listetopper til country & western og til sexy, rolig musikk.
Et 120 minutters show med energi og underholdning og en opplevelse som du ikke har sett maken til», heter det på eventet’s side.

Foto: REX/Scanpix.no

Kommer til Norge 

Den 26.september kan norske kvinner få gleden av oppleve fenomenet, denne gangen i Kongsberg.

For 590,- kroner er du sikret en kveld hvor feromonene er til å ta på, nakne menn og skrikende kvinner.

Dobbeltmoral?

I skrivende stund har eventet fått 702 kommentarer på facebook, hvor majoriteten er venninner som planlegger å dra på show.

Det er stor begeistring for eventet blant kvinner, men hva hadde skjedd dersom et tilsvarende team av kvinner dro på verdensturne for å strippe for menn? Vitner dette om en ulik norm mellom kjønnene?

Vi vet at synet på blottlegging av kvinnekroppen ofte er assosiert med undertrykkelse av det kvinnelige kjønn, hvordan står dette seg i forhold til likestillingen? Er det ikke undertrykkelse å hevde at kvinner er undertrykt dersom de velger å kle av seg?

Kanskje er det slik at når menn kler av seg, så er det greit fordi menn oftest assosieres med makt, kontroll og det privilegerte kjønn.