Justin Fashanu - Norwich City Mandatory Credit: Action Images/File Photo/ Scanpix /NTB
Del saken

Justin Fashanu, som tok livet av seg i 1998, hedres med Hall of Fame-plass.

– Storbritannias første og eneste åpent homofile fotballspiller, Justin Fashanu, skal føres inn i Hall of Fame på National Football Museum i Manchester denne uken, rapporterer Sky Sports.

Den tidligere spissen i Norwich City og Nottingham Forest tok sitt eget liv i 1998, 37 år gammel, åtte år etter at han kom ut offentlig som homofil i pressen.

Fashanu ble, i forbindelse med sin overgang til Forest i 1981, den første svarte fotballspilleren som fikk en overgangssum på mer enn 1 million pund ($ 1,30 millioner).

Hall of Fame for de som er verdt å minnes

Hedringen av Justin Fashanu vil finne sted ved en seremoni onsdag, melder Sky Sports.

Han havner da sammen med 100 mannlige spillere i English Football Hall of Fame, som ble opprettet i 2002 for å hedre de som har gitt et enestående bidrag til sporten.

Fashanus niese Amal, som driver The Justin Fashanu Foundation – som belyser spørsmål om homofobi og andre former for diskriminering i fotball, vil ta imot prisen, ifølge Sky Sports.

– Jeg antar at dette ville være et stort øyeblikk for Justin, og jeg tror det er et sentralt øyeblikk når vi endelig erkjenner hvem Justin Fashanu var, ikke bare som den åpent homofile fotballspilleren, men også som en veldig talentfull fotballspiller og den første «million-pound black player» i England, sier hun til Sky Sports.