Jesus fremstilles som homo i satire på Netflix, mange reagerer. Foto: Netflix
Del saken

Porta dos Fundos er en brasiliansk humorgruppe. De står bak en kontroversiell film som på norsk kalles «Jesu første fristelse». 

Slik beskriver Netflix selv den 46 minutter lange filmen på sin hjemmeside:

«Jesus, som er på vei til å runde 30, tar en uventet gjest med hjem for å møte familien. En julespesial så hinsides at den bare kan komme fra Porta dos Fundos.»

Netflix kaller julespesialen for «en parodi av bibelske proporsjoner».

Ikke alle ser humoren

Aftonbladet skriver at 1,5 millioner mennesker i Brasil har signert en underskriftskampanje som krever at Netflix dropper filmen. Fox News anslår antall underskrifter til 1,34 millioner.

Eduardo Bolsonaro, sønn til den brasilianske presidenten Jair Bolsonaro, er blant de som har kritisert filmen på sosiale medier.

«Vi støtter ytringsfrihet, men er det nødvendig å angripe troen til 86 prosent av innbyggerne?», skrev han på Twitter ifølge TV2.

Henrique Soares da Costa, en biskop i den brasilianske staten Pernambuco, skrev på Facebook at han har slettet sin private Netflix konto som følge av det han mener er en blasfemisk, vulgær og respektløs film, skriver Daily Mail.

Porta dos Fundos sier i en uttalelse.

«Vi verdsetter kunstnerisk frihet og humor gjennom satire på de mest mangfoldige delene av kulturen i vårt samfunn, og tror på at ytringsfrihet er en essensiell del av grunnmuren i et demokratisk land».

Porta dos Fundos har tidligere stått bak en annen satirisk film om påsken, som på engelsk fikk navnet «The Last Hangover». Den vant en internasjonal Emmy for beste komedie på nettbasert TV.

Her kan du se den brasilianske humorgruppen gjøre narr av de ti bud: