Illustrasjonsbilde. Pixabay. Foto: gate 74
Del saken

Nok en enkel, men smaksrik hverdagsrett som lages omtrent på den tiden det tar å koke spaghetti. Her er det helt avgjørende at man bruker rå pølser, på Meny får du kjøpt Jacobs utvalgte, og de har en variant som heter Salsiccia som jeg pleier å bruke. Den kommer i en rull, og det er nok til en familiemiddag.


Du trenger:
En pakke salsicciapølse
En pakke cherrytomater, delt i to
Olivenolje til steking
Salt og pepper

Pesto:
En potte basilikum
En kopp nyrevet parmesan
To fedd hvitløk
En pose pinjekjerner (ca 40 gr)
Extra Virgin olivenolje
Pepper
Sitronjuice


Start med å lage pesto:
Plukk de fleste bladene fra basilikum-planten. Gni bladene godt mellom hendene for å frigjøre aroma. Legg de i en blender. (Jeg lar alltid noen blader bli igjen i håp om at det skal vokse ut nye blader).
Ha pinjekjernene i en stekepanne uten olje, la de ristes lett til de forandrer farge. Legg de i blenderen sammen med basilikum og en god klunk olivenolje. Mos sammen, men ikke for lenge, det er godt med litt tyggemotstand.
Ha blandingen i en beholder, tilsett parmesan og nok olivenolje til at det blir passe flytende. Bland sammen, smak til med sort pepper, litt sitronjuice og evt. mer parmesan. Sett til side.

Fjern skinnet fra pølsen, det enkleste er å klippe  på langs og dra det av. Del pølsen i små kjøttboller, ca 1,5 cm.
Varm en stekepanne med olivenolje, stek på middels temperatur. I mens koker du opp en stor kjele med vann, en spiseskje salt pr. 4 liter. Ha i spaghetti, rør slik at pastaen ikke klumper seg.

Når pølsene har forandret farge har du i cherrytomatene. Krydre med en klype salt og godt med nykvernet sort pepper, rør godt og la det steke på middels temperatur til tomatene faller sammen og kjøttbollene er gjennomstekt.


Servering:
Når pastaen er al dente siler du av vannet og blander inn en spiseskje smør. Deretter blander du inn pesto slik at all pasta dekkes med et tynt lag. Så sørger du for at alle får godt med kjøttboller og tomat. Avslutt med nyrevet parmesan på toppen.

God apetitt!