Sophie Elise Isachsen .Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Del saken

Toppblogger Sophie Elise Isachsen sier hun vil kjempe for miljøet og at hun ikke liker partier med streng innvandringspolitikk.

– Jeg er sterkt imot partier som ønsker å pushe på med mer fokus på olje og gass. Jeg er sterkt imot partier som har alt for streng innvandringspolitkk. Er det ikke ironisk at de partiene som er sterkest imot innvandring, også i stor grad fornekter global oppvarming? En stor konsekvens av klimaendringene kommer til å være nettopp mer flyktninger. Man setter seg selv i et hjørne, skriver hun i et nytt innlegg på sin egen blogg.

Det er ikke første gang bloggeren langer ut mot de som ønsker en strengere innvandringspolitikk.

I 2017 gikk hun til angrep på daværende innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) da det ble oppstyr rundt en utvist innvandrer som jukset seg til norsk statsborgersskap.

– Sylvi har besluttet at det skal bli lagt inn flere millioner ekstra kroner til UDI hvert år for å ettersøke om hvem som kan ha løyet på søknadene sine i fortiden. Hallo i fuckings luken. Nå har enda en av så veldig mange som faktisk bidrar til dette landet mistet sin rettighet her. Er det noe jeg kan gjøre? Kan jeg seriøst gjøre noe? For jeg har veldig lyst, skrev hun.

Les også: Sophie Elise kaller bibelen en «2000 år gammel eventyrbok» og er glad hun tok abort

– Det beste for planeten

Men nå som det er lokalvalg er det miljøpolitikk som er det viktigste, og Isachsen bekrefter at hun vil stemme på Miljøpartiet de Grønne.

– Jeg er voksen nå og verdiene mine har skiftet. Du slutter å vende blikket så mye innover og ser utover. Nå stemmer jeg Miljøpartiet, og det gjorde jeg også ved sist valg. Jeg har selv bil, og valgte å gå fra bensin til EL, mye på grunn av vedtakende til miljøpartiet.

– Var det kjipt først? Jepp, men det er jo egoet mitt som snakker. Det er det beste for planeten og for byen vår, og endringer på lokalet nivå er like viktig, det er summen av alt som betyr noe, skriver hun og legger til at hun har «syndet» til miljøet.