Faksimile: Resett
Del saken

Er du ute etter en god matbit uten å betale mye for service og fancy tilstander? Mama Pho er et godt, rimelig alternativ for sultne Oslo-gjengere. 

Om du er på besøk i hovedstaden, eller bor i Oslo-området og vil prøve noe nytt, bør du legge turen til Mama Pho i Prinsens gate 10 i Kvadraturen. Er du glad i asiatisk mat, supper og nudler er det midt i blinken. Et passende, rimelig sted å spise når det er kaldt og surt ute.

Jeg la turen til dette lille stedet sammen med noen gode venner, som jeg jevnlig spiser ute med. Man kan si mye om utviklingen i Oslo, men om det er et område der vi ikke bør se tilbake med nostalgi, så er det når det gjelder matkultur og byliv. Det popper opp mathaller og nye, spennende spisesteder hele tiden, og det må man bare benytte seg av, enten man bor i hovedstadsområdet, eller om man er på besøk.

Hos Mama Pho er det enkelt. Du må gå frem til disken for å bestille maten, og må sitte på krakker med langbord, og kan således ende opp med et ukjent selskap litt vel nære. Lokalet er lite. Om det er noe jeg ville ha forandret, så er det dette.

Les også: To timer, seige steg og en halv liter multer senere

Diverse tilbehør, bubble tea og ferske vårruller.

Men maten er god, og menyen består av noen få spesialiteter, og ikke mye forskjellig. Dette er et godt tegn. Restauranter som gjør alt, gjør det gjerne middelmådig, og ingenting  er spesielt bra. Hos Mama Pho kan du bestille dumplings, klassiske vårruller og ferske vårruller som forrett. Enkelt og greit. Disse tingene er aldri feil, og så var heller ikke tilfelle her.

Men det man kommer for er vietnamesisk nudelsuppe, eller pho som det heter. Du kan også bestille nudelsalat som hovedrett, men vi valgte alle å spise pho, som en venn av meg er blitt hekta på siden en reise til Vietnam. Oslo har også spisesteder med japansk nuddelsuppe, med ramen, og dette ligner. Forskjellen er at pho rett og slett smaker mer. Japansk mat er kjent for rene, milde smaker. Vietnam er annerledes.

Mamas Pho, restaurantens klassiske nuddelsuppe. Veldig god, men trenger srirachasaus.
Bu Bon Hue, en litt mer spicy variant med tydelig umamismak.

Pho består av en kraft kokt på kjøtt eller knoke, nudler, grønnsaker og andre godsaker. Men man trenger å bruke sauser for å virkelig få frem smakene, i alle fall på den klassiske Mamas Pho, som er standardretten, vist på det øverste av de to pho-bildene ovenfor. Selv pøste jeg på med srirachasaus og chili. De har også en vegansk variant, for den som vil ha det.

Iste. En fryd for øyet og ganen.

Dette er ikke et sted der du bestiller Coca Cola å drikke. De selger heller ikke alkohol, så vi tok heller en drink på en bar i nærheten etter maten. Hos Mama Pho bestiller du te, varm eller kald. Menyen er full av finurlige tesorter, bubble tea er et eksempel, som du kanskje har hørt om før. Det har i alle fall vært å oppdrive i sentrale Oslo i flere år. For den som forventer te à la Earl Gray eller Nestea, er dette en helt annen opplevelse.

Jeg smakte på flere. Noen var rarere enn andre, en smakte litt som tran. Men jeg foretrakk en iste med limesmak. I tillegg har de oppi små fruktbobler som popper i munnen. Det var friskt og godt.

Les også: Drikker du alkohol hver dag? Da blir hjernen din fortere gammel

To typer iste. Den til høyre smakte litt som tran, men den falt i smak hos hvertfall en av oss.

Alt i alt var dette en god og sunn matopplevelse. Lokalene er litt trange, men til gjengjeld er prisene overkommelige. Anbefales for en relativt rask matbit på en vanlig hverdag, etter shopping eller andre storbyaktiviteter. Festmåltidet kan du med fordel ta et annet sted.