Foto: Pixabay.
Del saken

Det finnes mennesker som er avhengig av negativet, skriver livsstilsmagasinet utforsinnet.no, som trekker frem deres seks mest karakteristiske trekk. Slik kjenner du igjen den evige pessimist:

1: De bekymrer seg for småting

Personer som er avhengige av negativitet gjør vanligvis en tue til et fjell. En knust tallerken blir rent drama for dem. Samtidig bytter de ut dette dramaet med et annet om et par timer. I stedet for å nyte hverdagslivet sitt, tenker de bitre tanker om framtiden. Og dette gjør dem enda mer negative. De vet ikke hvordan de skal gi hver hendelse den oppmerksomheten den fortjener. Og tendensen deres til å overdrive alt kan ende med at de blir beskyldt for å være upålitelige. Vi husker alle eventyret om Peter og ulven og de katastrofale konsekvensene det fikk, skriver utforsinn.no.

2: De overser de lyse sidene

Det spiller ingen rolle om de nettopp har hatt en fantastisk dag på jobben, om de har fått en gave eller om de har hørt gode nyheter. De fokuserer oppmerksomheten sin bare på de tingene de ikke liker med livene sine. De ignorerer de gode øyeblikkene de opplever. Ved å overse de gode tingene blir de uoppmerksomme på at de finnes. Og når de grubler, kommer de vanligvis til en konklusjon som er logisk fra deres perspektiv. De konkluderer med at de er veldig uheldige eller at de har liten verdi. De bryr seg ikke om sin egen lykke, bare om å forbli fanget i syklusen av ulykker manipulert av deres eget hode.

3: De klarer ikke å ta imot en kompliment

Dersom noen roser dem eller gir dem en kompliment, reagerer de negativt. Selvfølelsen deres blir ofte så sterkt påvirket av negativitet at enhver rosende kommentar blir tolket som en fornærmelse. De tror at andre ler av dem, når sannheten er at de bare prøver å være vennlige. De klarer ikke å akseptere det faktum at de også har verdier og de klarer ikke å tro på dette.

4: De snakker bare om sine problemer – det er knapt plass i hodene deres til andre folks problemer

Disse personene elsker å snakke om hvor fæle livene deres er. Men de har ingen interesse av å vite hvordan andre føler seg. De vet ikke hvordan de skal lytte og er egoistiske – deres problemer er alltid verst. De få gangene de lar noen delta i monologen deres er det fordi de har noe å protestere på innen et tema. Denne mangelen på empati leder ofte til konfrontasjoner med andre, spesielt når en grense har blitt krysset. Logisk sett føler de et behov for å stadig ytre seg, noe som er en belastning.

5: De tar veldig få risikoer

De bryr seg altfor mye om hva andre tenker om dem. Enhver nedsettende kommentar påvirker dem på en alarmerende måte. De baserer tankene de har om seg selv på andre folks meninger. Disse mangler objektivitet, som fører til at de blir veldig usikre og avhengige av andre. De er så redd for å lide på grunn av hva andre kan eller gjør at de ikke nøler med å projisere sine egne «mentale filmer.» Dette er noe vi alle gjør, men negative mennesker gjør det med flere «spesialeffekter». I disse «filmene» er de alltid de truede eller skadede. På denne måten og fordi de ønsker å beskytte seg selv, har de en tendens til å ta få risikoer. De innbiller seg at de allerede har tatt mange risikoer eller at de har «for mange åpne fronter.»

6: De kan være veldig paranoide

Folk som er avhengige av negativitet er veldig paranoide. En plutselig latter eller et uventet blikk kan få dem til å tro at andre snakker om dem. Dette gjør dem mistenksomme overfor personene rundt dem. Og dette fører igjen til at andre ønsker å komme seg bort fra dem.

Oppførselen deres kan være vanskelig å håndtere, skriver utforksinnet.no og konkluderer: Vi må ha stor tålmodighet og prøve å forstå hvorfor de oppfører seg på denne måten. Mesteparten av tiden er oppførselen deres en konsekvens av en rekke dårlige opplevelser. Opplevelser som ikke har blitt håndtert på en god måte. Det er aldri for seint å lære at ingenting er svart og hvitt i verden. Vi lever i en rekke nyanser av grått. Det kommer gode dager og dårlige dager, men ikke alt trenger å være forferdelig. Det er tusenvis av gode grunner til å være takknemlig. Å ignorere dem gjør oss utakknemlige og reduserer vår livskvalitet.