Foto: Mint Images/REX
Del saken

Mange studenter har det trangt økonomisk, og det påvirker eventuell dating. Heldigvis finnes det rimelige alternativer til aktiviteter på date.

– Som student er det jo selvfølgelig litt begrenset hva man kan få til. Et godt tips til gutter er å være gentlemen. Det koster ham virkelig ikke ett eneste øre, men det er gull verdt. Åpne døren for jenta, og gi henne jakken din selv om du kanskje bare har en t-skjorte under, du er jo gutt, du tåler litt kulde. Gjør små personlige gester, det imponerer mye mer enn en dyr middag på en dyr restaurant, sier motestudenten Donna Gjeladini til Studenttorget. 

Les også: Gode råd til deg som er nyforelsket

Kreativitet

En dyr middag på en fancy restaurant kan være hyggelig, men er man kreativ, og finner på noe personlig som betyr noe, spiller det ingen rolle om det er gratis. 

– Dra til et sted som betyr noe for dere begge, en konsert med hans eller hennes favorittartist, eller bare en piknik ute, eller i stuen hvis det er kaldt. Man må bare prøve å gjøre det beste ut av ting, gjøre hverdagen litt ekstra «spicy» av og til, sier Gjeladini.

Opplevelser

Studenttorget har laget en liste over ting man kan gjør på date som ikke koster noe særlig. Det foreslås at man kan gå tur, gjerne for å plukke bær, sopp eller blomster eller for å nå et utkikkspunkt eller spesielt sted i nærheten. Man kan dra på museer, grille i parken eller klatre innendørs. Det er også lurt å benytte seg av studentordninger og -rabatter. 

Donna Gjeladini vedgår at hun også liker eksklusive dater, og forteller om en spesiell opplevelse med kjæresten sin, da de tok inn på hotell sammen. Dette kan bli litt dyrt for studenter, og Donna foreslår derfor at man i stedet drar på hyttehur, da veldig mange har tilgang på hytte.