Illustrasjonsfoto: Åixabay/ kerdkanno
Del saken

Du kan følge deg full av energi, pigg og frisk, men de mørke ringene under øynene dine får det til å se ut som du ikke har sovet på en uke.

Men, med noen enkle knep kan du få vekk posene, og se like pigg ut som du føler deg, skriver MSN, som lister opp knepene, og begynner med rådet om mer søvn.

Poser under øynene kan komme av for lite søvn, for lite væske, alkoholinntak, for mye salt eller andre grunner, skriver nettsiden. Får du ikke nok søvn, kommer ringene under øynene dine blir mørkere enn grotter. Prøv å finne en søvnrutine som passer deg, og følg den. Ingen øyne, eller resten av kroppen for den saks skyld, trives med søvnunderskudd.

Mye søvn er altså viktig. Det er det også å drikke mye vann. Gjerne to liter eller mer, anbefaler MSN. For lite vann kan gi mange negative effekter i kroppen, og det kan også forverre posene under øynene. Drikker du for lite, holder kroppen igjen på det vannet den har, og det kan legge seg under øynene.

Et annet triks er å bruke en god øyekrem med K-vitamin. Det styrker kapillarene under den tynne huden, og blodårene blir mindre synlige.

Agurk kan brukes til så mye

Å legge agurkskiver på øynene er deilig for å roe ned svulne og trøtte øyne, mener MSN. Agurken er fuktgivende, og legger du den kald på øyet, vil kulden dempe de oppsvulmede øynene. Teposer fungerer også, da te er vanndrivende. Om ikke annet føles det hvert fall godt.

Med en concealer så løser du problemet raskt

Skal du på jobbintervju, fest eller noe annet viktig, er det greit å dekke til ringene med en concealer for en friskere look. Velg en variant som inneholder lysreflekterende pigmenter, og som ikke legger seg i fine linjer. Jobb den godt inn og jevn ut kanter så det ser naturlig ut, anbefales det.

Og til slutt: Ha et variert kosthold. Studier viser at hvis man spiser for mye salt og sukker, eller drikker for mye kaffe, øker risikoen for at ringene kommer til poppe fram når du minst ønsker det. Prøve å redusere dette, og ha et sunt og variert kosthold med næringsrike og sunne råvarer, anbefaler MSN.