Photo by Alf Jonsson/imageBROKER/REX (9360970a) MODEL RELEASED Young woman make a selfie with a mobil phone, smile VARIOUS
Del saken

Vil du være ditt sanne jeg, utvikle ekthet og være en mer autentisk person? Psychology Today har skrevet en artikkel der de ser på ulikeautentisitetsstrategier.

Å være autentisk betyr at du opptrer på måter som viser din sanne selvtillit og hvordan du føler.

I stedet for å vise folk bare en bestemt side av deg selv, uttrykker du hele ditt selv. Det betyr at for å lykkes med å være autentisk, må du først vite hvem ditt sanne selv egentlig er. Og dette krever selvbevissthet, oppmerksomhet og selvtillit, skriver Psychology Today, som blant annet gir disse tipsene som hjelper deg med å finne og uttrykke din autentiske selvtillit.

Flue på veggen

Lær å observere deg selv som en flue på veggen. Se på deg selv som du bor i øyeblikket, observere hvordan ditt «Adaptive Self» oppfører seg, hva det tror, ​​hvordan det reagerer under press, og hvordan det reagerer på utfordringer. På den måten kan du begynne å legge merke til falskheten og begynne å se sannhetens glimmer under.

Undersøk familiens trossystem for å utvikle autentisitet. De fleste ble oppvokst i en slags «familiestil» -miljø i de tidligste, mest sårbare årene. Tenk tilbake til episoder i barndommen din. Ved å undersøke hvor vår oppførsel kommer fra, kan vi lære mye om vår autentiske selv.

Identifiser uoverensstemmelser for å utvikle ektheten. Prøv å bli klar over uoverensstemmelser mellom dine handlinger og din tro. Hvis du får deg til å gjøre en rasistisk, sexistisk eller ellers skadelig kommentar, spør deg selv om du virkelig tror på ordene du snakker. Sier du bare disse tingene fordi noen andre lærte deg?

Hvis du anerkjenner hva som er sant for deg nå, så kan du bedre leve livet ditt etter behovene til ditt autentiske selv. Men den typen autentisitet krever selvbevissthet og selv ærlighet, skriver magasinet.

Undersøk din tvil

Undersøk dine tvil for å utvikle ektheten. Når du utforsker ditt autentiske selv, kan du være usikker på hvordan du skal gjøre det. Du kan spørre om det er enda mulig å endre hva som føles så dypt innblandet i deg eller er usynlig for deg. Så hold øye med tvilstilfeller.

Mennesker pleier å være mest komfortable med det som er kjent. Den ukjente er ofte utfordrende, i det minste i begynnelsen. Å undersøke dine indre kjerner kan være som å utforske et fremmed landskap du ikke er kjent med, skriver Psychology Today.

Utforsk dine verdier. Integritet, etikk og levende verdier er en effektiv måte å leve mer autentisk på. Så undersøk dine verdier og finn ut noen måter å begynne å leve på.

Slip mønstre og overbevisninger

Slip mønstre og overbevisninger som ikke lenger tjener deg. Når du kommer over en tanke, følelse eller handling som ikke representerer ditt autentiske selv, jobber du med å la det gå. Visualisering er et godt verktøy for dette. Du kan eksempelvis plassere tanken, følelsen eller handlingen i en boble eller en ballong og la den stige til den forsvinner.

Spør deg selv hva du virkelig tror. En annen proaktiv tilnærming er ifølge psykologimagasinet å begynne å notere troen på deg selv, tro som «Jeg er ikke god nok» eller «Ingen elsker meg» eller «Jeg er dum, fett, stygg, etc.» Tenk tilbake til hvordan og når du kjøpte den troen, hvem ga den til deg, hvorfor fortsetter du å holde fast på den, og om den representerer «den autentiske deg» du vil være i dag.

Nå skapes positive alternativer til de negative trosretningene, som «Jeg er god nok», eller «Jeg tegner for meg en partner som elsker og respekterer meg», eller «Jeg er perfekt akkurat som jeg er osv.»

Og gjenta tro som positive bekreftelser for å få dem til å holde fast.