Presidenten i Liberia, George Weah, har ikke kunnet gå på kontoret på fem dager. Der regjerer nå to svarte slanger. (Foto av JACK GUEZ / AFP)
Del saken

Presidenten i Liberia, den tidligere fotballstjernen George Weah, har ikke kunnet gå på kontoret på fem dager. Der regjerer nå to svarte slanger.

De to slangene, som antas i være dødelige, ålet seg trolig inn i bygningen i begynnelsen av uka, bekrefter en talsmann for presidenten.

Weah, som har en fortid som spiss for europeiske topplag som Paris Saint-Germain, AC Milan, Chelsea og Manchester City, har funnet det best å holde seg langt unna. Det samme har de øvrige ansatte i bygningen som også huser Liberias utenriksdepartement.

Slangene har også skapt vansker for liberiere som trenger pass, ettersom bygningen nå er stengt og skal gasses for å ta knekken på slanger og eventuelle andre krypdyr. Først 24. april blir dørene åpnet igjen.

– Det stemmer at det nå desinfiseres som følge av de to slangene, sier Weahs talsmann Smith Tobay.

Weah er den eneste afrikanske spilleren som har vunnet den gjeve Gullballen, noe han gjorde i 1995 da han også ble kåret til årets spiller av FIFA.

I 2017 vant han presidentvalget i hjemlandet Liberia, der han overtok etter Afrikas første kvinnelige president, Ellen Johnson Sirleaf.