Skuespiller Harrison Ford snakket om beskyttelse av verdenshavene og gikk hardt ut mot president Donald Trump under et toppmøte i Dubai. Foto: AP Foto / Jon Gambrell / NTB scanpix
Del saken

Skuespiller Harrison Ford ber om beskyttelse av verdenshavene, og går samtidig hardt ut mot Donald Trump og andre han mener fornekter vitenskap.

Den 76 år gamle skuespilleren, som er mest kjent for sine roller i «Star Wars» og «Indiana Jones», holdt en tale om beskyttelse av verdenshavene og klimaendringer under et toppmøte i Dubai.

Selv om Ford ikke nevnte Trumps navn, var det tydelig at det var den amerikanske presidenten han siktet til.

– Ledere rundt om i verden, inkludert i mitt eget land, nekter for vitenskap for å bevare status quo. De står på feil side av historien, sa Ford.

Trump har ved flere anledninger sagt at han ikke vet om han tror på menneskeskapte klimaforandringer, til tross for at studier, vitenskapsorganisasjoner og flertallet av forskere advarer om følgene av klimaendringene.

– Vi står overfor det jeg tror er den største moralske krisen i vår tid. De som er minst ansvarlige for ødeleggelsen av naturen vil lide de største konsekvensene, sa Ford.