Foto: Pixabay.com
Del saken

Byrdie.com har laget en liste over hva man ikke skal gjøre, dersom man ønsker å se yngre ut.

Xstra har derfor tatt på seg oppgaven å gi deg tipsene til hva du bør gjøre, om du ønsker å skrelle av noen år.

Aldring er ikke til å unngå og ofte kan man overkompensere litt med sminken i et desperat forsøk på å skru tiden tilbake. Resultatet er at man ofte ser eldre, flatere og mer sliten ut, men frykt ikke! Her kommer sminketipsene som hjelper deg å finne tilbake til den ungdommelige gløden: 

1. Fukt! Fukt! Fukt! 

Før du i det hele tatt går i gang med sminken, er det viktig å gi huden tilstrekkelig fuktighet. En god fuktighetskrem og/eller et serum vil kunne plumpe opp huden din og forhindre at fine linjer skinner igjennom. Knusktørr hud er ikke akkurat et godt grunnlag for en ungdommelig makeup, er det vel? 

2. Primer 

Ethvert hus må bygges på et solid grunnlag. Når du har fått fuktet huden, er primer neste steg. Dersom du er en av dem som aldri har brydd seg særlig med primere, har du gått glipp av et fantastisk verktøy. Primere, avhengig av funksjon og hvilke behov du ønsker å adressere, får sminken din til å bli, lyse opp og kan forebygge at fine linjer dukker opp i løpet av dagen. 

3. Hold tilbake på pudderet 

Pudder har en tendens til å fremheve fine linjer og gjøre ansiktet flatt, derfor kan det være en god ide å holde tilbake på puddringen. 

4. Contouring 

Nei, ikke på Kardashian vis. En lett contouring med solpudder er alt du trenger. Etterhvert som vi eldes mister vi volum i ansiktet. Det kan contouring hjelpe til med – ved å gi illusjonen av volum og ved å mykgjøre ansiktet.  

Hvordan contoure din ansiktsform.
Foto: Iconiclondon.com

 

5. Blush it!

Med alderen mister vi farge. En ferskenfarget blush i kinnene vil derfor gi ansiktet den ungdommelige gløden tilbake. Fersken er dessuten en myk og delikat farge som passer de aller fleste og som ikke skriker om hjelp. 

6. Mykhet 

Harde linjer kan få oss til å se både eldre og sint ut. Myk eyeliner og myke bryn er derfor et mye bedre alternativ, dersom ambisjonen er å skrelle bort noen år. Velg puddervarianter til både øyne og bryn, og fyll forsiktig inn med kost.

Flere tips og triks? Se videoen under: