Charles Darwin. Illustrasjonsbilde. Pixabay/aitoff
Del saken

En livssynsnøytral barneskole har avlyst et planlagt skuespill om Charles Darwin og hans evolusjonsteori etter press fra religiøse foreldre, skriver Independent.

Flere kristne foreldre reagerte spesielt på et segment i stykket som synes å latterliggjøre en biskop som var involvert i en historisk debatt om evolusjon. Hartford Manor Primary School har valgt å bytte ut skuespillet med noe som er «mindre splittende».

Independent har tidligere skrevet om den tyrkiske skolens nye pensum som dropper undervisning i evolusjon, og erstatter det med undervisning i jihad.

Les også: Charles Darwin har fødselsdag i dag

Foreldre reagerer

Avgjørelsen har fått andre foreldre til å reagere, de kaller det uakseptabelt at barna fratas muligheten til å lære mer om evolusjonen og Darwin.

– Det føles som et stort skritt bakover, sier Alan McDonald som har en vitenskapelig stilling i det offentlige.

– Det virker latterlig å hvitvaske historien og erstatte den med noe så tanketomt. Det virker som et forsøk på å la religion tvinge seg foran vitenskapelige fakta, det er skammelig.

En anonym forelder sier:

– Det er uakseptabelt at fundamentalistiske religiøse synspunkter skal ha innflytelse på en skole, og forhindre elever fra noe som kunne vært en flott og lærerik opplevelse.

Simon Kidwell er rektor på skolen og uttaler:

– Vi tenkte at det ville være problematisk å omskrive stykket, så vi byttet det heller ut. I ettertid kan det synes som at dette var noe forhastet (…) Jeg har bedt om unnskyldning til foreldre, og vi vil vurdere å sette opp stykket ved senere anledninger, hvis vi klarer å lage stykket slik at det er inkluderende for alle.

Inkluderende for alle, altså. Lykke til.