Jessica Yaniv er uønsket hos gynekologen. Foto: trustednerd/Twitter
Del saken

Jessica Yaniv er en transkjønnet aktivist som identifiserer seg som kvinne. Yaniv saksøkte en rekke skjønnhetssalonger i Canada som nektet å barbere hans mannlige kjønnsorgan.

Xstra skrev i juli hvordan komiker Ricky Gervais reagerte på saken, og havnet i konflikt med transaktivister. Yaniv var selektiv i sin utvelgelse av skjønnhetssalonger, i det som virket som et planlagt stunt mot ressurssvake kvinner med migrantbakgrunn:

«Flere av de kvinnene som rammes er lavtlønnede kvinner med migrantbakgrunn som snakker dårlig engelsk og ikke har gode utsikter på arbeidsmarkedet. En av de hadde salongen i sitt eget hjem og det var små barn tilstede når hun nektet å barbere de manlige kjønnsorganene til Yaniv.»

Yaniv saksøkte kvinnene som nektet ham behandling i den kanadiske kvasi-domstolen British Columbia Human Rights Tribunal. Også Brendan O´Neill i Spiked reagerte kraftig.

Han beskrev situasjonen som Orwellsk og at virkeligheten nå har blitt en krenkelse. Og hva med religionsfrihet og kvinnenes rettigheter?

– Å presse kvinner til å utføre handlinger med en penis mot deres vilje er forferdelig og viser at politisk korrekthet nå har krysset en linje mellom irriterende og avskyelig.

Les også: Ricky Gervais i konflikt med transaktivister

Tapte i retten

I en avgjørelse som for mange fremstår som et lite lys i et bunnløst mørke ble Yanivs sak avvist, med begrunnelse at kvinner selv har rett til å  bestemme om de vil barbere mannlige kjønnsorganer.

Men Neil Munro skriver i Breitbart at avgjørelsen impliserer at kvinner i fremtiden kan bli påkrevd å yte slike tjenester, hvis myndighetene i Canada innfører lisenskrav som krever at de ansatte i skjønnhetssalonger blir opplært i å utføre slike tjenester.

Jessica Yaniv identifiserer seg som kvinne, men har fortsatt mannlig kjønnsorgan. Allikevel påstår Yaniv at han lider av menstruasjonssmerter, faktisk så ofte som annenhver uke: