Foto:Swan Gallet/WWD/REX/Shutterstock
Del saken

Reklamer, instagram, tv, moteblader, sosiale medier, porno, plastisk kirurgi, fillers, bloggere, Kardashianrumper, thigh gap, reality tv, moteshow, tynne mannekengdukker, selfies, små størrelser, retusjert reklame og så videre. Her i Norge omtaler vi dette som «skjønnhetstyranniet».

Men hvordan står det til i andre land?

Sør-Korea ligger på verdenstoppen,og er landet med flest plastiske operasjoner per innbygger. Deres 16-åringer får «nye» øyne i eksamenspresang.

Iran er også ledende i denne formen for skjønnhetsindustri. I Iran må kvinner bære sjal og mye tildekning i offentligheten, og dette gjør at ansiktet blir særlig fremtredende. Derav er særlig neseoperasjoner det som topper statistikken i landet.

Brasil er også et av landene som utfører enormt mange plastiske operasjoner, nærmere bestemt mer enn 11,5 millioner i året. Av den grunn er det mange som tror at brasilianske jenter er født med formene de er kjent for, men det er som oftest brasiillian buttlift og implantater som står bak.

Det har faktisk gått så langt at flere i landet mener at skjønnhet er en menneskerett – og dermed er det plastisk-kirurger der som tilbyr gratis (!) skjønnhetsoperasjoner til fattige brasilianere.

Kanskje er det ikke så ille her i Norge likevel?