Del saken

De fleste middager skal være enkle, og i en travel hverdag er det også lov å jukse. Her noen få, enkle triks for å heve pølsemiddagen noen hakk.

Bruk skikkelige pølser

Vi bor nær Stavanger og er heldige å ha A.IDSØE KJØTT & PØLSEFORRETNING, en av Norges fremste slakterbutikker. Du vet best hva som finnes i ditt nabolag.

Men også i de store kjedene er utvalget kraftig forbedret de siste årene. Prøv deg frem og finn din favoritt.

Rå pølser

Jeg foretrekker rå pølser, som altså ikke er kokt på forhånd. Disse har kort holdbarhet, så kjøp de rett før du skal lage de. De krever en litt annen tilberedning, så i dag har jeg valgt en Salsiccia, som man kan få på Meny.

Rå pølser må stekes forsiktig, jeg bruker stekepanne. De kan selvsagt grilles, men det kommer jeg tilbake til når været tillater det.

Smelt smør, varm opp til middels temperatur, legg i pølsen. Pass på hele tiden at det ikke blir for varmt, da sprekker skinnet. Snu etter 4-5 minutter og gjenta.

Nå som pølsene er kokt, kan du skru opp temperaturen litt, men pass på. Når pølsene har fått fin farge på begge sider er du ferdig. Husk alltid å sjekk at pølsene er stekt helt gjennom før du serverer.

Enkelt tilbehør

Vi foretrekker potetmos, du kan finne oppskrift her. Men har du dårlig tid eller lyst, går det selvsagt an å servere pasta, til og med ris.

I tillegg liker vi sursøt stekt løk, som er svært enkel å lage:

2 rødløk kuttes i halvmåner, ikke for tynt (3-4 mm).
Sett en vid stekepanne på plata, skru opp til middels pluss. Ha i tre-fire ts sukker (brunt hvis du har), 2 ss hvitvinseddik og en klunk olje. Bland sammen.
Når sukkeret begynner å smelte har du i løken, et par klyper salt og godt med nykvernet pepper. Bland godt sammen.

Skru ned til middels, løken skal ikke brunes. Rør om av og til, og smak til at den ikke ble for sur eller søt. Blir pannen tørr tilsetter du litt mer olje. Etter en halvtimes steketid er løken klar, den skal fortsatt ha litt bitemotstand. Juster evt. med litt sitron.

Servering:

Skjær pølsen opp i passende biter. Sett alt på bordet for selvforsyning. Min kone liker å lage en salat ved siden av, men jeg mener bastant at løk er salat, og bruker kun Dijon-sennep ved siden av.

God apetitt!