Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Del saken

I et samlivsdokument fra Pinsebevegelsens teologiske refleksjonsgruppe står det at homofil orientering kan endres ved terapi.

– Jeg synes dette er horribelt. Internasjonalt finnes det tusenvis av mennesker som har opplevd at dette ikke fungerte, og som har blitt skadd av det. Da er det forkastelig at den formuleringen er med i dokumentet, sier leder Marit Liarbø i Skeivt kristent nettverk til Vårt Land.

Dokumentet tar for seg samlivsetiske spørsmål og ble publisert av Pinsebevegelsens teologiske refleksjonsgruppe i juni. I et kapittel om homofilt samliv blir såkalt konverteringsterapi omtalt. Denne omstridte formen for terapi har fått fornyet oppmerksomhet i kjølvannet av serien « Homoterapi » på VGTV.

«Vi har også sett at i en del tilfeller kan en homofil orientering endres ved terapi», står det i dokumentet, ifølge serien.

I en pressemelding fra Pinsebevegelsens teologiske refleksjonsgruppe understrekes det at Pinsebevegelsen består av 330 selvstendige kirker, og at form og kvalitet på håndtering av mennesker vil variere.

– Pinsebevegelsen har, så langt jeg kjenner til, ikke noe arbeid, verken nasjonalt eller lokalt, som er fokusert spesielt mot mennesker med homofil legning, heller ikke reorientering, sier leder Sigmund T. Kristoffersen i Pinsebevegelsens lederråd.