Skuespiller Josefine Frida Pettersen, kjent som Noora i NRK serien «Skam», spiller Elin Ersson i ny film. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken

Asylaktivisten Elin Ersson ble hyllet og latterliggjort over en hel verden etter sin aksjon på et fly, hvor hun gråtende hindret utvisningen av en afghansk asylsøker.

Det viste seg senere at Ersson hadde stanset utvisningen av en konemishandler som faktisk ville reise hjem til Afghanistan. Ersson er tiltalt for brudd på luftfartsloven, og risikerer 6 måneder i fengsel.

Nå har hendelsen blitt dramatisert i en kortfim.

«Skam-Noora» i hovedrollen
Norske Josefine Frida Pettersen spiller hovedrollen som Elin Ersson. Pettersen fikk stjernestatus etter rollen som Noora i NRK-suksessen Skam.

Filmen viser hvordan Ersson tar seg ombord på et fly på Landvetter flyplass, og nekter gråtende å sette seg før afghaneren som skal utvises får forlate flyet.

Afghaneren var altså dømt for mishandling av sin kone og deres to barn, og sa selv til politiet at han ville returnere til Afghanistan. Dette aspektet av historien kommer ikke frem i kortfilmen, som du kan se nedenfor.