Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB
Del saken

Metoden er de små tingene som ikke koster så mye, men derimot kan gi et positiv utslag ved en budrunde.

Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB

Eiendomsmegler ved Aktiv Torshov, Alice Brandwijk, sier at ofte trengs det kun litt finpuss før verdien av boligen øker.

– Et godt førsteinntrykk og høy standard kan øke boligens verdi, tipser hun, og sier at det kan gi stor gevinst i budrunden:

– Utdaterte kjøkkenfronter, laminat med skader, slitte fuger vil slå negativt ut i en tilstandsrapport som igjen kan dempe interessen. Boligen bør skinne når den skal selges. Reparer og frisk opp ting som kan gi et dårlig inntrykk.

Hun anbefaler ikke å endre planløsninger slik som å bygge et ekstra rom, uten å spøre megleren. Hun anbefaler heller ikke å bytte kjøkken, pusse opp badet, bygge balkong eller sette inn peis. Det er sjelden det lønner seg samt at kjøpers smak kan være helt motsatt av selgers.

Alice Brandwijk lister opp ting som kan lønne seg

Rydde, vaske og fikse litt her og der, så bruke litt maling, og stylte litt. Hun anbefaler også små oppussingsprosjekter. Ofte er det kun litt oppfriskning som skal til for å få boligen til å skinne. Nytt dusjkabinett, nye fronter på bad og kjøkken, sliping av gulv eller utskiftning av benkeplater.

Om en gjør noe, så bør en også oppdatere tilstandsrapport. Inneholder boligen mange feil og mangler kan det være mer lønnsomt å selge den som et oppussingsobjekt.

Til sist nevner Brandwijk at uteområdet kan være avgjørende. Bare det å klippe plenen, trimme busker og reparerer gjerdet vil slå ut på prisen.