Illistrasjonsfoto Foto: Concord90
Del saken

Å være singel blir ikke alltid godt mottatt i samfunnet, spesielt dersom du er over en gitt alder og barnløs. Tradisjon tro er det en forventing om at alle ønsker å leve i «tosomhet», etablere familie og leve lykkelig i et partnerforhold.

I en studie hvor folk ble spurt om hva de tenkte om single og gifte mennesker, viser det seg at single dømmes hardere enn de som lever i et partnerforhold. De single ble beskrevet som mindre lykkelige, ensomme og egoistiske. Men er det egentlig slik?

Er du lei av at bestemor maser etter oldebarn eller at singelheten din er samtaleemnet rundt middagsbordet på familiesamlinger, kan du trøste deg med at du mest sannsynlig er lykkeligere enn resten av middagsselskapet. Studien viser, til tross for fordømmingen av single, at de single har bedre helse enn de som lever i parforhold.

Single mennesker er dessuten mer selvstendige og lykkeligere enn sine gifte venner. Er du singel kvinne er du mest sannsynlig også lykkeligere enn det motsatte kjønn i samme posisjon.

Skulle ikke større grad av selvstendighet og lykke være nok, får du nå 6 gode grunner til å nyte singeltilværelsen med god samvittighet:

1. Ting står der du satt dem

Å bo alene har sine fordeler. Du har bare deg selv å rydde og vaske etter, og ting står der du satt dem. Ettersom forskning viser at kvinner gjør mer husarbeid enn menn, er det kanskje ikke så underlig at single kvinner er lykkeligere enn sin single motpart.

2. Bedre søvn

Sov i hvilken posisjon du vil, uten forstyrrelser. God søvn er en forutsetning for god helse og vi sover bedre når vi ikke blir forstyrret av en partners bevegelser og snorking.

3. Mer sosial 

Single kvinner gjør flere sosiale aktiviteter og pleier vennskapene sine i større grad enn kvinner i parforhold. Det er rett og slett bare å nyte livet. Er du mann, kan du se bort fra dette punktet. Det viser seg at menn er mindre sosiale som single enn kvinner.

4. Ingen kompromisser 

Det er ingen grunn til å gå på akkord med deg selv, nyt din kompromissfrie tilværelse til det fulle. Se hva du vil på TVen, spis hva du vil til middag og planlegg dagen din slik det passer deg.

5. Mer tid til å dyrke dine interesser 

Når du kun har deg selv å ta hensyn til kan du bruke tiden din på å gjøre det som interesserer deg. Dyrk dine interesserer og finn nye hobbyer.

 6. Flørt uten forpliktelser 

Det er ingen grunn til å innta en tilværelse i sølibati, nå har du muligheten til å flørte helt uforpliktet. Nyt det.

Det er altså ingen grunn til å hverken unnskylde seg for å være singel eller gi etter for presset om å finne seg en partner, jenter! Å være alene er bedre for helsen og livskvaliteten enn å være i et forhold for forholdets skyld.