Utsikten over Singapore fra Marina Bay Sands Skydeck er fantastisk. Foto: John M Johansen
Del saken

Staten som ble kastet ut av Malaysiaføderasjonen og ble en uavhengig republikk i 1965, gjorde en genistrek i 1969. Da ble det bestemt at alle firmaer fra hele verden kunne komme til Singapore og slippe å betale skatt de første fem årene. Det ble starten på en ultramoderne, ultra ren og ultratrygg by som er et eget land i dag.

Det er også det første som slår deg når du ankommer Changi flyplass i Singapore. Flyplassen, som er kåret til verdens beste, er oversiktelig og bærer preg av luksus. Gulvet er teppebelagt og du får allerede en følelse av at dette blir moro.

Du har tre muligheter for å ta deg inn til byen fra flyplassen. Med buss, t-bane eller taxi. Både bussen og spesielt t-banen er svært gode alternativer da de både er billige, hurtige og oversiktelige. Men taxi er mye billigere i Singapore enn hva det er i Norge, selv om mye annet ikke er det. Så for den mest behagelige opplevelsen, så er taxi helt klart valget.

Det er ikke mye trafikk i Singapore, selv om det kan være litt kø i rush tiden. Veiene har en fantastisk standard, og bilparken er svært moderne. Du vil se luksusbiler overalt.

Det fins et utall hoteller å velge imellom. Alt fra billige gjestehus i Chinatown til dyre luksushoteller i de mest berømte turistområdene. Marina Bay Sands er ett av dem. Du har kanskje sett dette hotellet i filmer? Det består av tre høye tårn på ca. 60 etasjer hver og med en form som en båt som ligger på toppen. Hvis du ikke bor her, kan du alikevel besøke skydeck som ligger helt på toppen og på den ene enden av «båten». Utsikten herfra er bare helt fantastisk.

Marina Bay Sands hotell. Foto: John M Johansen

Bak dette hotellet finner du Gardens of the Bay. Det er en park med såkalte «supertrær» som er menneskelagde og hvor man etter mørkets frembrudd kan se et fantastisk lysshow i trærne. Du finner også to svære «drivhus» her som heter Cloud Forest og Flower Dome. Begge disse stedene anbefales å besøke. Mens Flower Dome har planter fra alle mulige land og Disney aktige utstillinger, har Cloud Forest en spektakulær gangbro som slynger seg opp langs et imponerende fossefall.

Cloud Forest og Flower Dome sett fra Marina Bays Skydeck. Foto: John M Johansen

På den andre siden av innsjøen hvor Marina Bay Sands ligger, finner du den berømte statuen av Merlion. En løve som spyr ut en lang vannstråle. Det er faktisk tre av dem, men de to andre som befinner seg bak den store, er ikke så berømte og ganske små. Bak Merlion finner man et annet kjent hotell, nemlig Fullerton.

Fra Gardens of the Bay. Foto: John M Johansen

Å gå rundt i Singapore er en sann fornøyelse. Gangveier og broer er av høyeste standard og selv midt inne i byen er alt rent og pent og lukter godt. Du er også trygg, da Singapore er verdens tryggeste by.

I selve bykjernen er steder som Raffles place, hvor du kan drikke den berømte Singapore Sling, mens du kaster peanøttskall på gulvet en opplevelse du bør få med deg. En liten spasertur derfra tar deg til araber kvartalet hvor Hadji Lane ligger. Denne gaten er veldig spesiell og du kan feks. drikke kaffe med et selfie portrett av deg selv i kremen på toppen. Det fins mange spennende butikker, barer og lignende her.

Singapore har en araber del, en indisk del, en europeisk del og ikke minst – den kinesiske delen. Chinatown er utrolig spennende og en sted du må besøke når du er i Singapore. Her kan du oppleve alt fra buddhistiske templer til billig handel i de trange gatene, og ikke minst god mat. Selv om prisene er høye i Singapore, så kan du spise mat med michelin stjerne kvalitet på det som kalles hawker sentere. Det er store haller med mange små matboder hvor man kan kjøpe kvalitetsmat til bare noen få dollar. En Singapore dollar er ca. 6 kroner.

For de som ønsker kvalitetsshopping, er Orchard street stedet. Der finner du 10-15 luksus shopping sentere med alt du kan tenke deg av dyre merkevarer. Her går visakortet fort varmt, så pass på!

Hvis du ønsker litt fart og spenning eller rolig strandliv, så har Singapore også dette å by på. En liten øy som heter Sentosa har Universal Studios fornøyelsespark. Det fins også mange flotte resorter på Sentosa og strendene er hvite og deilige.

Så når vintermørket setter inn for fullt i Norge og kulda legger seg som en iskald hånd over deg – hvorfor ikke ta en tur til Singapore?

Du vil ikke bli skuffet!