Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken

Nylig ble det avdekket at seks av ti kvinner i alderen 18-30 har mottatt «dickpics» ufrivillig. Kvinner flest opplever dette som krenkende. Du får bokstavelig talt en penis slengt rett i ansiktet når du åpner en app, og denne underlige skapningen fyller skjermen. Om avsenderen er så heldig at han er normal eller over normal størrelse da, men det er ikke poenget.

Jeg husker selv første gang jeg fikk en «dickpic». Jeg åpnet Messenger og der lå det bilde av en erigert penis, og en mann som holdt buksene nede så jeg kunne se hele kjønnsorganet hans.

Raskt titter jeg gjennom hans Facebook og der sitter han på bakken med to småjenter som jeg antar er hans døtre. Tidligere publisering på hans Facebook viser at han gratulerte sin mor med dagen, og hele hans Facebook var fylt med normale hverdagslige ting.

Dessuten hadde han arbeidsplassen sin beskrevet på biografi–delen. Denne arbeidsplassen var i Oslo, og dessverre på en skole der han arbeidet med barn. Hvordan kan en som viser så lite dømmekraft jobbe på en skole? Vi har noen farlige forbilder rundt våre barn.

Jeg skrev til han om det var greit at moren hans fikk kopi av bilde slik at hun også kunne se hvor stor gutten hennes har blitt. Da blokkerte han meg med en gang, og jeg har aldri hørt fra han igjen. Håper for hans skyld at han skammet seg, og endret sine holdninger til kvinner.

I en annen episode fikk jeg en «dickpic» av en somalier. Han lurte på om det var en slik jeg manglet i livet mitt siden jeg bare hang rundt hvite menn. Han ga meg tilbud om å bli kurert. Wa ku wasa skrev han på somalisk. Det hadde han neppe klart med den lille dingsen han kaller penis. Uheldigvis for han, så tror jeg at størrelsen var godt under gjennomsnittet. Ikke bare ødela han dagen min, han ødela også stereotypen jeg hadde av svarte menn.

Denne mannen rakk jeg å ta hevn på før han blokkerte meg. Jeg sendte bildet til hans kone med teksten «all good things come in small packages». Jeg måtte jo forsikre meg om at hun forsto hva jeg skrev. Hun har ikke fortalt meg hva hun syns om hennes elskedes handlinger. Kanskje har hun tatt til fornuft og forlatt drittsekken.

En tid tilbake ble jeg så lei av «dickpics» at jeg tenkte å utfordre de som pleier å sende slikt. Jeg skrev at jeg ønsket masse«dickpics» som jeg kunne vise til mine venner. Om de uansett har tenkt å sende meg bilder, så skal de vite at jeg er hevngjerrig, og slike handlinger blir ikke alltid ignorert. En venninne av meg tipset meg om å lage et album på Facebook som heter mangfoldet i penisverden. Men etter den utlysningen har jeg fått mindre «dickpics». Kanskje er mennene redde for at jeg henger dem ut? Det kan jeg nesten garantere dem at jeg hadde gjort. Forstyrrer de mine grenser, så skal deres forstyrres. Likestilling er viktig for meg. Send meg dine «dickpics», og du skal få dine fiftheen minutes of fame.

Så hvordan bør vi kvinner reagere på denne trenden? Jeg mener bestemt at guttene som sender dette må vite at det verken er søtt eller sexy med «dickpics». Det er så primitivt å tro at vi tenner på bilde av penisen din. Vi gjør ikke det. Forskningen sier dessuten at det visuelle tenner menn. Det samme gjelder ikke for kvinner. Altså, vi er biologisk forskjellige, og godt er det. Hvordan kan vi ellers finne ulike ting å være tiltrukket av?

Vi elsker å se bilder av pene, mandige og maskuline menn. Det vi derimot ikke er så fan av er den respektløse måten noen menn krenker våre grenser på. Personlig kan jeg bare oppfordre disse mennene til å heller sende kvinnen bilde av en søt pusekatt. Det skaper mindre kvalme og ubehag.