Tålmodige mennesker lever lykkeligere liv. Foto: Pixabay
Del saken

Disse seks vanene kan du begynne med i dag, du trenger verken penger eller status, skriver Nettavisen.

De har tatt utgangspunkt i en artikkel i Inc, som har sett på lykkeforskning. Konklusjonene er samlet i seks punkter.

De lar seg inspirere av godhet

Dette beskriver den kjente prykologen Jonathan Haidt som «elevation». Dette er en slags lykkefølelse du får når du bevitner gode gjerninger. Haidt mener man må forstå dette fenomenet for å oppnå en dypere forståelse for moral.

De tilgir lett

Det handler om å gi slipp på de negative følelsene. Forskning viser at de som har lett for å tilgi oftere føler seg lykkelige.

Nysgjerrighet

Nysgjerrige mennesker tiltrekker seg andre mennesker. Ingenting er så kjedelig som folk som kun snakker om seg selv, og ikke er nysgjerrige på andre mennesker. Dette bekreftes av studier.

De er takknemlige

Å være takknemlig kan øke lykkefølelsen med 25 prosent. Men det er viktig å uttrykke takknemligheten, slik at man bevisstgjør seg selv, og viser takknemlighet overfor andre mennesker.

De er generøse

Føles det ikke godt å kunne spandere på andre? Studier viser at generøsitet gjør deg lykkeligere.

Tålmodighet

Tålmodige mennesker når målene sine lettere, og er mer tilfredse. De rammes også i mindre grad av negative følelser som stress og depresjon.

Når man summerer opp disse seks punktene ser man at alle punktene handler om sosiale relasjoner. Ikke så overraskende, siden sosiale relasjoner er den absolutt viktigste faktoren for å ha et langt og lykkelig liv.

Les også: Forskning: Gode sosiale relasjoner forlenger livet