Skjermdump fra Youtube
Del saken

Alice Barker var en danser fra Harlem Renaissance perioden i 1930-40 årene. Hun danset på klubber som The Apollo, Cotton Club, The Zanzibar Club og på Broadway, sammen med legender som Frank Sinatra, Gene Kelly og Bill «Bojangles» Robinson.

Harlem Renaissance perioden er en betegnelse på en kulturell oppblomstring blant den afroamerikanske befolkningen i USA i perioden 1920-1940.

Selv om Barker danset i utallige filmer, reklamer og TV show, så hadde hun aldri sett seg selv danse. Noen venner av henne som jobbet som frivillige ved sykehjemmet hun bodde på i en alder av 102 år, nemlig David Shuff og terapisten Gail Campbell, bestemte seg for å gjøre noe med det.

Resultatet kan du se i videoen som er sett nesten 30 millioner ganger. Den er et manifest på hva et langt liv kan være så lenge man trives med det man gjør. En av kommentarene under videoen har fått 23 tusen liker. Den sier følgende: Hennes unge jeg hadde absolutt ingen anelse om at hennes fremtidige jeg ville se seg selv danse i en fjern fremtid fra en sykeseng. Jeg sier bare wow.

Hun får se videoen av seg selv danse i 2015 rett etter at hun fylte 102 år. Ett år etter, i 2016, sovnet hun stille inn etter å ha brukt sin siste dag i godt humør til å høre på musikk og få brev lest opp for seg.