Spansketrappen i Roma, eller Scala di Spagna som den heter på italiensk, er et populært hvilested for turister som besøker byen. Det blir det nå slutt på. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
Del saken

Turister i Roma får ikke lenger sette seg ned og hvile slitne bein i den berømte Spansketrappen, har myndighetene bestemt.

Tirsdag var politifolk på vakt og blåste skingrende i fløyte hver gang noen forsøkt å sette seg på et av de 135 trinnene i den berømte trappen, som ble tegnet av arkitekten Francesco de Sanctis og sto ferdig i 1726.

Marmortrappen er et kjent landemerke i Roma, men byrådet mener at den ikke har vært behandlet på tilstrekkelig respektfullt vis.

Tidligere i sommer ble det derfor vedtatt nye regler for oppførsel i trappen og blant annet innført forbud mot å sitte der, spise der, slepe rundt på trillekofferter der, gå med bar overkropp eller bade i fontenen som er en del av monumentet. Brudd på reglene kan resultere i bøter på opptil 4.000 kroner

Spansketrappen ble for tre år siden restaurert. Gamle tyggegummier og flekker av vin, kaffe og forurensning ble fjernet. Luksusvareprodusenten Bvlgari, som har lokaler rett ved siden av, tok regningen på 15 millioner kroner.