Glass rødvin. Foto: Stevepb
Del saken

En forsker hevder at både de som ikke drikke alkohol, og de som drikker for mye, er mer utsatt for hjerte- og karsykdommer, enn de som drikker passer mye. 

Studier viser at et glass rødvin om dagen er godt for hjertet. Årsaken er at det tilfører kroppen sunne antioksidanter, blant dem procyanidin, som er en polyfenolgruppe som også finnes i blant annet mørk sjokolade, tranebær, epler, valnøtter og granatepler. Denne antioksidanten virker gunstig på blodkarenes funksjon.

Roger Corder, som er forsker og professor ved William Harvey Research Institute i London og har skrevet boken «Vindietten», mener ifølge Tara at rødvin kan forlenge livet.

– Daglig, moderat inntak av visse typer rødvin kan forlenge livet ditt – og virke forebyggende mot hjerte- og karsykdommer, diabetes og demens, sier han.

Les også: Studie viser at rødvin og mørk sjokolade motvirker rynker

Avholdsfolk mer utsatt for hjertesykdommer

Corder har forsket seg frem til at røde viner fra Madiran i Frankrike, laget med tannat-druen, har et ekstra høyt innhold av procyanidin. Videre har han funnet ut at avholdsfolk, som overhodet ikke drikker alkohol, har høyere risiko for hjertesykdommer enn de som drikker litt.

Dr. Vicente Mera, en berømt spesialist på helse og næringsmidler, mener at god helse kommer av å spise lokale råvarer beroende på sesong, og aldri melkeprodukter. Han anbefaler å hovedsakelig spise grønnsaker, korn, bær, frukt, fisk og sjømat, med vann og vin til. Vin inneholder vitamin B1, D og C, og er langt bedre enn sukkerholdig drikke.