Foto: Resett
Del saken

Pincho Nation leverer på matopplevelse og atmosfære, selv om stedet kunne ha vært litt renere. 

Matkulturen i hovedstaden er i rivende utvikling. Under de siste årene har det poppet opp mange nye spisesteder i Oslo, som det er viktig å benytte seg av, om man bor så bor i hovedstadsregionen eller om man er på besøk. Er du ute etter et godt måltid i Oslo sentrum, kan Pincho Nation anbefales. 

Pincho Nation har to restauranter sentralt i hovedstaden, en ved Jernbanetorget, og en i Kristian IVs gate, like ved Nationaltheatret og Stortinget. Undertegnede besøkte nylig restauranten ved Jernbanetorget, for å sjekke ut maten og drinkene, som har opparbeidet seg et godt rykte. 

Konseptet hva gjelder bestilling og betaling er ikke unikt i Oslo, men er blitt stadig vanligere de siste årene. Man bestiller mat og drikke i en app på telefonen, og får deretter beskjed i appen når bestillingene er laget ferdig. 

Les også: Smakfull pho og bubble tea – enkelt og rimelig hos Mama Pho

Lekkert interiør – men ikke helt rent

Interiøret hos Pincho Nation er lekkert og koselig, og er inspirert av sirkus og tivoli. Én ting som bør nevnes er at det kunne ha vært renere. Det er utrolig hyggelig at man kan forsyne seg med gratis popcorn ved inngangen, men de ansatte kunne ha vært flinkere til å sørge for å fjerne det popcornet som ender opp på gulvet.

Fyrrig og rødt.
Smakfullt interiør.

Menyen består av småretter, en slags tapas, men med en vri. Det er ingen ikke spanske kjøttboller, jámon ibérico og patatas bravas så langt øyet rekker. Spansk tapas er jo utrolig deilig, men man trenger ikke å være skuffet for at man ikke får det her.

Godteri for voksne

Det som kanskje mest skiller Pincho Nation fra andre spisesteder i hovedstaden er likevel drinkene. Det er mulig å bestille helt ordinære drinker man finner overalt, som for eksempel Whisky Sour eller Gin Tonic. Men man får også bestilt drinker basert på godteri. Godteri fra smågodthyllene i matbutikken. Sure, søte og fargerike drinker, uten besk alkoholsmak. Perfekt for sånne som meg, med andre ord. Kanskje ikke fullt så midt i blinken for hardbarka menn (eller maskuline kvinner) som elsker whisky og øl. 

Drinkene var utsøkte, og basert på noen av de største favorittene folk pleier å ha i godteposen. Noen søte, noen sure og noen litt salte. Kanskje ikke noe for den mest raffinerte personen, men, selv sofistikerte mennesker kan ha godt av å komme litt ned på gulvet og være litt barnslig i blant. Alle som liker godteri, liker dette. 

Drinker for voksne barn eller barnslige voksne.

Slagere av mange slag

Du kan bestille alt fra små burgere, kamskjell, quesadillas, grillet svinekjøtt á la Korean BBQ, kyllingspyd, med mer. Trass i et ganske så nytt konsept, er en del av maten av temmelig ordinær art. Ikke spesielt nyskapende eller hipt. Men, det var likevel veldig godt, alt sammen egentlig. Kjøttet, også kyllingen, var saftig og mørt. Quesadillas er aldri feil. Korean BBQ er det altfor lite av i Oslo,

Maten serveres på plankelignende fat, som deretter danderes på stativ på bordene.
Oksekjøtt med en type potetkaker og chilibéarnaise.
Korean BBQ Pork. Snadder.
Buffalo Wings og pommes frites er jo ikke vondt heller da.

Desserter

Mye av det samme som er sagt om maten, kan sies om dessertene. Ikke veldig nyskapende her heller, men veldig godt. Det eneste som var å utsette på denne fronten var at vaffelbitene som i Waffle Crumble’en (vaniljeis med biter av belgisk vaffel) jeg bestilte var litt tørre. Dette ble imidlertid veid opp med deilig dulce de leche (en melkebasert saus som ligner karamell) oppå iskremen.

Crème brûlée er alltid en storfavoritt hos meg. Brownie er heller ikke dumt. Det er heller ikke is med strøssel og dulce de leche.

Konklusjon

Alt i alt er dette stedet vel verdt et besøk. Perfekt dersom man vil ha vanlig, ujålete mat, på en litt annen måte enn man er vant til fra litt kjedeligere steder som Fridays og Egon. Og dessuten kan man jo spise litt av alt, ettersom det er småretter. Man bør nok bestille seks matretter eller mer, utenom dessert, for å bli mett. Det er utrolig deilig å ha den variasjonen.

Prisnivået er det heller ikke mye negativt å si om. Vi var to personer, vi drakk to drinker hver og spiste godt av både småretter og desserter, og måtte ikke ut med mer enn cirka 1000 kroner. Jeg skal definitivt tilbake. Godkjent!