Credit: AP Fotograf: Armando Franca
Del saken

Eurovision passer perfekt for vår by, som har blitt internasjonalt anerkjent for sin pulserende energi, kreative ånd, livlige kulturscene og feiring av frihet, sier Tel Avivs ordfører Ron Huldai til World Israel News.

Da Netta Barzilai, 25, vant Eurovision-konkurransen i Lisboa, Portugal i mai med «Toy», takket hun med å si «Neste år i Jerusalem». Slik blir det ikke. Finalen 2019 går ikke av stabelen i Israels hovedstad, men i den berømte strandbyen som er kåret høyt på flere rankinger over verdens beste strandbyer, partybyer og homobyer de siste årene.

European Broadcasting Union (EBU) og Israels offentlige kringkastingsselskap (KAN) valgte Tel Aviv sammen som den mest egnede vertsbyen for 2019 Eurovision Song Contest. En av årsakene skal ha vært religiøse. En hovedfaktor i beslutningen om å holde 2019-konkurransen i Tel Aviv i stedet for Jerusalem, er angivelig evnen til å holde repetisjoner fredag kveld og lørdag, den jødiske sabbaten, som er et obligatorisk krav fra EBU. I den langt mindre sekulære byen Jerusalem, som er tilholdssted for flere ortodokse bosetninger, er presset for å overholde alle reglene under sabbaten langt større.

«Vi er overbevist om at vi i samarbeid med KAN vil produsere en av de mest utrolige Eurovision-konkurrentene noensinne», sier ordføreren. 2019 Eurovision semifinalene vil bli avholdt i Tel Aviv 14. og 16. mai, og finalen skal avholdes lørdag kveld, 18. mai.

Kommunen vil blant annet arrangere åpningsseremonien, og et arrangement i Tel Aviv Museum of Art, en av Israels ledende kunstneriske og kulturelle institusjoner.