Jolie King og Mark Firkin er arresterte i Iran. Foto: Instagram
Del saken

Jolie King og kjæresten Mark Firkin bor i Australia, men Jolie er halvt britisk. Nå risikerer de langvarig fengsel i Iran.

Anklagen er at de har flydd drone i nærheten av Teheran, uten lisens. Men mange antar at det kun er et spill for galleriet, siden forholdet mellom Iran og Storbritannia er svært kjølig for tiden. Parets familie mener det hele dreier seg om en misforståelse, skriver Daily Mail. Paret skal ikke ha vært klar over de strenge lovene for dronebruk i Iran.

Et av de siste bildene av paret. 9. juli, Pakistan. Foto: Instagram

Man mistenker at Teheran vil bruke det arresterte paret og en annen britisk-australsk kvinne som forhandlingskort for å tvinge Australia til å slippe løs Negar Ghodanski. Den 40 år gamle kvinnen ble arrestert i Australia i 2017, og risikerer å bli utvist til USA for å sone en straff for å ha planlagt eksport av beskyttet teknologi.

Parets motivasjon for å reise til Iran var å vise at land med dårlig rykte fortsatt er flotte reisemål. De hadde mange tusen følgere på sin reiseblogg online, hvor de ville «bryte stigmaet mot å reise til land som omtales negativt i media».

Paret startet reisen fra hjemmet i Cottesloe Beach ved Perth, og målet var å ende opp i London. Nedenfor kan du se parets siste oppdatering, et reisebrev fra Pakistan.