Regjeringen med statsminister Erna Solberg (H) i spissen spilte onsdag kveld kamp på Ullevaal mot Fredrikstad FKs gatelag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Del saken

Torsdag kveld møtte regjeringen Solberg Fredrikstad FKs gatelag til fotballkamp på Ullevaal stadion. Det ble en tøft oppgjør for regjeringslaget, som tapte 7–0.

Det var arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) som i juni utfordret gatelagfotballen til kamp. De tok imot utfordringen og Fotballstiftelsen, som organiserer gatelagene, svarte med å invitere regjeringen til kamp mot Fredrikstad FKs gatelag på Ullevaal stadion.

Før kampen torsdag kveld sa statsminister Erna Solberg (H) til TV 2 at hun var mest spent på hvor mange regjeringsmedlemmer som ville komme seg helskinnet gjennom kampen.

Gatelaget fra Fredrikstad var langt bedre enn Solbergs statsråder, noe resultatet også tyder på. Mens Fredrikstad FK scoret sju ganger, scoret Erna Solbergs statsråder null mål, og det hele endte med et sviende tap for regjeringen.

Det har i forbindelse med kampen ikke kommet meldinger om skader blant statsrådene.

Fredrikstad FKs gatelag er Norges beste lag for rusavhengige. Gatelagene i fotball er et lavterskeltilbud for og med rusavhengige som har mål om få et bedre liv med mindre rus. Tilbudet er mellom to og tre ganger i uka, inkludert måltider og arbeidsrettet oppfølging.