Del saken

Rawdah Mohamed (27) hylles for sin klesstil og sin «moderne vri» på den islamske hijaben, i det internasjonale motemagasinet Vogue.

Rawdah Mohamed er født i Norge, jobber som vernepleier, og er aktiv på Instagram og YouTube. I Norge har hun lenge vært anerkjent for sin unike stil, men nå begynner altså utenlandske moteentusiaster å få øynene opp for den norsksomaliske jenta. Rawdah Mohamed har blitt intervjuet av Vogue World.

Skjermbilde fra Instagram.

– Dette betyr veldig mye for meg. For det første fordi Vogue er motebibelen og for det andre så var Vogue de eneste som hadde mørkhudede modeller i sine magasiner da jeg vokste opp. Jeg kunne alltid regne med at de viste mangfold og tok på seg ansvar der andre moteaktører ikke strakk til, sier hun til MinMote.

Les også: Muslimsk YouTuber hetses grovt etter at hun kastet hijaben

«Moderne muslimsk kvinne»

I intervjuet med Vogue forteller hun at hun tror andre muslimske kvinner setter pris på inspirasjon fra en medsøster i hijab.

– Jeg er en moderne muslimsk kvinne som kler meg i fasjonable klær som man ser i motemagasiner og som er trendy. Jeg tror andre muslimske kvinner setter pris på det for da har de et sted de kan få inspirasjon, som de ikke får i motekampanjer, -magasiner og på nett, sier Rawdah.

Skjermbilde fra Instagram

Uttrykk

Videre understreker hun at hijab for henne ikke handler om undertrykkelse, men om en form for uttrykk.

– Folk får oss til å føle at vi ikke hører hjemme, og jeg tror min måte å bruke mote på er å si: «Jeg er her, jeg er her med hijaben min, jeg hører like mye hjemme her, og jeg fortjener å ha samme muligheter som dere».