Eminem intervjues på Friday Night with Jonathan Ross i London 2009. Photo by Brian J Ritchie/REX
Del saken

Marshall Bruce Mathers, bedre kjent under artistnavnet Eminem, slo igjennom i 1999 som sitt alter ego Slim Shady. Med utagerende oppførsel og konfliktskapende stil skapte han overskrifter fra første stund.

Han ble saksøkt av moren og ekskona – og havnet i dop- og våpentrøbbel. Det var avvenningsopphold og rettssaker på rekke og rad.

Men nå har han ifølge Montreal Gazette holdt seg rusfri i 11 år. Nylig la Eminem ut et synlig bevis på prestasjonen på Instragram, med overskriften: 11 år – fortsatt ikke redd:

Skjermbilde Instagram

Eminem har over 25 millioner følgere på Instagram, gratulasjonene strømmer på fra hans mange fans. Rapperen har vunnet 13 Grammy-priser og har solgt mer enn 120 millioner album.

Eminem spilte sin første konsert i Norge i 1999, for 800 tilskuere på Rockefeller. To år senere opptrådte han for et fullsatt Oslo Spektrum.

Så returnerte han til Norge først i fjor, da han opptrådte på «Oslo Sommertid»-festivalen.

I et intervju med Rolling Stone i 2013 uttalte Eminem:

– Hip hop reddet livet mitt. Det er det eneste jeg har vært noenlunde brukbar til. Jeg kan ingenting annet. Jeg tror de har et ord for slikt – hva kaller de det igjen? Autistisk savant?

Nedenfor kan du se en video av Eminem/Slim Shady: