Rapduoen Karpe slipper ny låt natt til fredag, der de går til angrep på sitt tidligere plateselskap Cosmos Music. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Del saken

Karpe beskylder i en ny låt sitt gamle plateselskap Cosmos Music for feilutbetalinger. Plateselskapet selv mener tvisten handler om produsentrettigheter.

Rapduoen går til frontalangrep på Cosmos Music i en 29 minutter lang låt, som utgis natt til fredag, skriver Dagens Næringsliv.

Den over ti år lange konflikten skal ifølge Karpe dreie seg om feil i utbetalinger fra plateselskapet, samt penger og kvitteringer på avveie.

– Hver gang vi har tatt stikkprøver har vi funnet ting som ikke stemmer. Og når vi har stilt spørsmål, så har vi til slutt bare møtt en vegg, sier Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (34), som sammen med Chirag Rashmikant Patel (34) utgjør Karpe.

Cosmos Music er av en helt annen oppfatning, og mener konflikten i realiteten handler om at Karpe forsøker å tvinge til seg produsentrettighetene til duoens fire første plater, som ligger også plateselskapet.

– Så vidt jeg vet, er avvikene man fant ryddet opp i. Det tvisten handler om nå er produsentrettighetene, sier advokat Jan Morten Evertsen i advokatfirmaet Ræder på vegne av Cosmos.

Ifølge DN omtales den nye låten til Karpe som et raphørespill og første del av et større prosjekt, og duoen rapper om å ta saken til retten. Advokat Stine Helen Pettersen i advokatfirmaet Bing Hodneland bistår rapduoen, men ønsker ikke å si noe om de kommer til å forfølge saken rettslig.