R. Kelly på vei ut av rettsbygningen Leighton Criminal Court i Chicago i juni. Nå har påtalemyndigheten i Minnesota tiltalt ham med to tilfeller av prostitusjon og oppfordring til seksuell omgang med en jente under 18 år i 2001. Foto: Amr Alfiky / AP / NTB scanpix
Del saken

Tiltalen mot R & B-stjernen R. Kelly er utvidet til flere seksuelle overgrep, inkludert misbruk av en jente under 18 år i Minnesota.

Overgrepene skal ha funnet sted i 2001, da R. Kelly skal ha betalt for at en jente ned i 16-årsalderen skulle danse for ham og ha «seksuell kontakt».

De nye anklagene kommer bare dager etter at superstjernen erklærte seg ikke skyldig i overgrep mot kvinner og jenter foran en føderal domstol i New York fredag. Påtalemyndigheten der mener sangeren har forgrepet seg på fans, mens Kellys forsvarere hevder at ofrene lider av «groupie-anger».

R. Kelly sitter for øyeblikket i varetekt i New York, mistenkt for blant annet kidnapping og seksuell utnytting, i tillegg til at han er tiltalt i Illinois for ti tilfeller av overgrep, menneskehandel og produksjon av overgrepsbilder av barn.

R. Kellys advokat Steve Greenberg har ytret seg oppgitt på Twitter om de siste anklagene i Minnesota.

– Kom igjen, det her er mer enn absurd, skriver han.

R. Kelly ble i 2008 tiltalt for brudd på loven om barnepornografi, men ble senere frifunnet. I dokumentaren «Vi overlevde R. Kelly» sto flere kvinner fram og fortalte at de hadde hatt forhold til R Kelly mens de fremdeles var mindreårige, og at han hadde holdt flere kvinner fanget i et sektlignede miljø.