Å være mor er tøft, så mødrene fortjener ferie. Illustrasjonsbilde, Shutterstock
Del saken

En mor jobber 24 timer i døgnet, året rundt, og jobben medfører en betydelig mengde følelsesmessig og økonomisk stress, skriver nettsiden iheartintelligence.

Derfor bør mødre ta korte pauser eller ferier fra familien for å lade batteriene. Dette kalles «mom-cation», og skal ifølge psykologer være positivt både for moren og resten av familien.

Professor i psykologi, Dr. Nava Silton, sier at «det er veldig viktig for barn å se en slik balanse som ideellt sett er nødvendig å oppnå i en familiesituasjon».

For å være mor er visstnok svært tøft: Ikke bare må man oppdra barna, man må også holde huset i orden, være tilstede på alle skoleaktiviteter, lage mat, planlegge uken etc. En mor kan ofte føle at hun er den eneste som kan klare disse oppgavene.

Planlegg turen for hele familien
Før man unner seg et lite avbrekk, er det viktig at moren legger en nøye plan for ektefelle, medlemmer av familien eller venner som skal ta seg av barna. skriver nettsiden.

«Å ta noen få dager fri gjør at mor får hvilt ut, og virker positivt inn på mental, fysisk og følelsesmessig helse. Alle mødre bør prøve dette».

Vi antar at det er en del fedre der ute som gladelig ser konene sine ta en langweekend borte i ny og ne. Særlig godt er det å få en pause fra de mødrene som seriøst mener de jobber 24 timer i døgnet.