Breaking Bad. Illustrasjonsbilde. Skjermdump fra video.
Del saken

Tatsunori Iwamura risikerer ti år i fengsel atter at han lærte studentene å lage MDMA – bedre kjent som ecstasy – for å «utvide deres kunnskaper om farmasi», ifølge The Guardian.

Den 61 år gamle japaneren kan altså minne om hovedfiguren i Breaking Bad Walter White, kjemilæreren  som startet produksjon av crystal meth for å finansiere behandling for lungekreft.

Iwamura underviste ved Matsuyama universitet i provinsen Ehime i Japan. Han har innrømt at han lærte studentene å produsere MDMA og et såkalt «designer drug» med betegnelsen 5F-QUPIC.

11 studenter antas å ha deltatt i produksjonen, og fire av disse risikerer tiltale sammen med sin lærer.

Loven i Japan krever lisens for at lærere skal fremstille slike midler i undervisningen. Iwamura har tidligere hatt en slik lisens, men den var utløpt og gjaldt uansett ikke i Ehime.

– Vi er svært lei oss for de alvorlige bekymringene vi har påført våre studenter og foreldrene dere, sier universitetets president, Tatsuya Mizogami.

Narkotikapoliti aksjonerte etter tips fra en eller flere personer som ikke hørte hjemme på universitetet, men fant ikke spor av ecstasy når de ransaket Iwamuras hjem og laboratoriet på universitetet. Men de fant spor av  5F-QUPIC, et cannabis-lignende stoff som ble forbudt i Japan i 2014, etter at man mistenkte stoffet for å forårsake trafikkulyker.