Prins William har bidratt mye via videolink i løpet av koronakrisen, her fra åpningen av NHS Nightingale Hospital Birmingham 16. april. Torsdag bidro han i en TV-sketsj. Foto: Jacob King / AP / NTB scanpix
Del saken

Prins William, kona og barna dukket overraskende opp på BBCs innsamlingsaksjon «The Big Night In» torsdag i en «Blackadder»-sketsj der han spilte seg selv.

BBCs sending torsdag kveld var et samarbeid mellom de årlige innsamlingsaksjonene Comic Relief og Children In Need.

Den britiske prinsen deltok i en sketsj sammen med skuespiller, tv-vert og komiker Stephen Fry , der sistnevnte figurerte som en av sine klassiske rollefigurer fra TV-serien «Blackadder» («Sorte Orm») sesong 2, lord Melchett som er dronning Elizabeth I sin politiske rådgiver.

Torsdag var lord Melchett imidlertid etterkommer etter seriefiguren, prins Williams rådgiver og leder den kongelige husholdningen. Prins William klager over at hjemmeskolen til barna er et mareritt og ber om råd til TV-tittingen, som han sier er et helvete nå som det ikke kommer nye episoder av «Eastenders» («Østkantfolk»). Når Melchett foreslår Netflix-serien «Tiger king», avfeier prinsen ham med at han forsøker å unngå serier om kongelige.

På slutten av sketsjen deltar hertuginne Kate og de tre barna deres og klapper for alle helse- og omsorgsarbeidernes innsats i landet.