Prins Sverre Magnus. Foto: Terje Pedersen / NTB
Del saken

Norges prins Sverre Magnus har fredag bursdag og fyller 16 år.

Prinsen ble født 3. desember 2005 på Rikshospitalet i Oslo. Han er den tredje i arverekken til tronen her i kongeriket, etter sin far kronprins Haakon og søsteren prinsesse Ingrid Alexandra.

Prinsen er glad i å stå på ski, i første rekke alpint. I tillegg liker han sykling, spesielt BMX og cross, opplyser slottet i prinsens biografi. Han er også glad i vannsport, og kanskje spesielt surfing – en interesse han deler både med faren og resten av kronprinsfamilien.

Les også: Prins Sverre Magnus konfirmert i Asker kirke

Opp gjennom årene har prins Sverre Magnus vært med på en rekke offisielle aktiviteter sammen med resten av kronprinsfamilien og kongefamilien. Han fremstår som en glad gutt, og gjerne med et lurt smil på lager. Prinsen har også fått oppmerksomhet ved å drive ablegøyer og skøyerstreker, blant annet da han gjorde en såkalt «dab» på slottsbalkongen under besteforeldrenes 80-årsfeiring i 2017.

Nå som prinsen fyller 16, får han blant annet lov til å øvelseskjøre med bil og ta lappen for lettmotorsykkel. Han kan også drive med storviltjakt under oppsyn av voksne, en aktivitet bestefaren er glad i.

I høst begynte prinsen på Elvebakken videregående skole i Oslo, hvor han har studiene informasjonsteknologi og medieproduksjon.