Prins Harry og Meghan Markle på en utstilling av kunst fra Canada. Nå vurderer de angivelig å flytte dit for godt. Foto: Daniel Leal-Olivas /Pool Photo/ AP)
Del saken

Oppdatering:

To timer etter at denne saken ble publisert, melder NTB at Harry og Meghan trekker seg tilbake fra fremste rekke i det britiske kongehuset, og skal bli økonomisk uavhengige. De skal dele tiden mellom Storbritannia og USA, og planlegger å starte en veldedig stiftelse:

– Vi har til hensikt å tre tilbake som fremstående medlemmer av kongefamilien og arbeide for å kunne bli økonomisk uavhengige, mens vi fortsetter å støtte dronningen fullt ut, heter det i en uttalelse fra paret.

Meghan Markle og prins Harry har oppholdt seg i Canada i seks uker i forbindelse med julen. Nå vurderer paret å flytte dit.

Tom Brady er en nær bekjent av det kongelige paret, og han sier til «Good Morning Britain» at paret «vurderer alle muligheter», også å trekke seg tilbake fra offentligheten. Hoffet vil ikke kommentere saken, som de betegner som «rene spekulasjoner», skriver Daily Mail.

Tabloidavisen The Sun hevder å ha kilder på at paret diskuterer planene sine med «høytstående medlemmer i kongehuset», som nesten må bety prins Charles og dronning Elizabeth II. Paret vurderer ifølge The Sun å oppgi sine kongelige titler (de benevnes som hertug/hertuginne av Sussex).

Annus horribilis

Det har vært et fryktelig år for Harry og Meghan. Selv når de fikk sitt første barn i mai, oppsto det kontroverser. Den britiske komikeren Danny Baker feiret kongelig fødsel ved å legge ut en tweet som raskt ble stemplet som rasistisk.

De fikk voldsom kritikk for sin dobbeltmoral, særlig med et klimaengasjement som ikke forhindret paret fra ivrig bruk av privatfly. Men samtidig skulle de begrense seg til maks to barn, av hensyn til klimaet.

Les også: Harry og Meghan får kritikk for sin dobbeltmoral

Meghan Markle ble engasjert som gjesteredaktør for Vogue, men det resulterte bare i kritikk over et ekstremt politisk korrekt utvalg av forsidepiker, inkludert Greta Thunberg.

Det var påstander om at Meghan ble utsatt for rasisme. Men Joan Williams var uenig, og skrev i Spiked:

– Meghan Markle blir ikke mislikt på grunn av sin etniske bakgrunn. Hun blir mislikt fordi hun er en snobb av den aller verste typen.

Les også: Harry og Meghan angripes fra alle kanter

Paret foretok en rundreise i Afrika, hvor Markle iførte seg islamsk hodeplagg, og i tillegg hevdet i et massivt kritisert intervju at paret «eksisterer, men ikke lever». Den gangen fantaserte paret om en fremtid i Afrika.

Selv vår egen sjaman Durek mente Markle trengte hjelp.

Så det er kanskje forståelig at paret vil rømme fra hele sirkuset. Spørsmålet er hvordan de skal klare seg uten apanasjen? Vi får håpe det løser seg, til beste for alle.