Oslo 20181203. Mottak og sortering av brev opp til to kilo til utlandet på Postens Østlandsterminal på Lørenskog. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken

På selveste julaften ble de siste pakkene kjørt ut fra Postens terminaler til post i butikk.

Rekordmange pakker – og rent bord på terminalene når julen ringes inn, skriver Posten i en pressemelding julaften. I førjulsstria har Posten håndtert 10 millioner julehilsener og 40 millioner andre brev og pakker.

– Jeg er veldig fornøyd med at juleposten er i rute. Mange har fulgt oppfordringen om å være tidlig ute med å sende post og å hente pakkene sine raskt. Det har bidratt til god flyt i postgangen, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

I likhet med de andre som jobber på hovedkontoret, har også hun bidratt til å få pakkene fram i tide. En dag før jul var hun med på å distribuere pakker i Oslo sentrum.

– Det var veldig hyggelig og nyttig å møte kundene i en travel førjulstrafikk. Dette er jo en høytid for oss på alle måter, sier Wille.

Men selv om pakkene er ute av terminalene, så er det ikke alle som er fremme under riktig juletre ennå. Posten melder mandag om 200.000 pakker som ikke er hentet fra post i butikk og oppfordrer folk til å hente disse så raskt som mulig.

(©NTB)