Denne mannen fra India tror neppe at han har en vagina, men han kan velge om han vil være kvinne hvis han registrerer seg på Facebook. Foto: Pixabay
Del saken

Visste du at også menn kan ha en vagina? Ikke jeg heller, men det påstår det populære tenåringsmagasinet for jenter, Teen Vouge.

Teen Vogue er et amerikansk magasin som ble lansert i 2003 som en søsterpublikasjon til Vogue, rettet mot tenåringsjenter. I likhet med Vogue inkluderte det historier om mote og kjendiser.

Men ofte legger de ut opplysningsartikler der de presenterer «fakta» om diverse temaer som tenåringer interesserer seg for.

I en artikkel som heter 10 myter om å ha sex du må slutte å tro på, skriver Teen Vouge følgende:

«Myte 1: Alle kvinner har Vagina.

Nope! Kjønnsidentitet og seksuelle organer du ble født med er to forskjellige ting. Uansett hvilke kjønnsorganer en person er født med, kan de identifisere seg som mann, kvinne, begge deler, verken eller ellers de opplever seg selv i verden.»

Påstanden kommer i en tid der Pride-parader og diverse seksuelle legninger har fått mye spalteplass i media.

Dette har også ført til at store selskap som for eksempel Google har tatt affære. Hvis du registrerer deg som bruker av den sosiale plattformen kan du ifølge Google velge mellom 71 forskjellige legninger.

Ett av de er «Gender questioning», som er en legning for de som ikke har peiling på hva de er.