Morressey kritiseres igjen for politisk ukorekte meninger. Her fra en opptreden i 2008. Foto: Brian J Ritchie/REX
Del saken

Den tidligere The Smiths-vokalisten og verdenskjente artisten Morrissey har i flere år provosert med støtteuttalelser til partiene på den ytterste høyrefløyen i britisk politikk.

Nå gjør han det igjen med støtte til partiet For Britain.

For Britain ble grunnlagt av antiislamaktivisten Anne Marie Waters etter at hun i 2017 tapte lederkampen i det britiske uavhengighetspartiet, UKIP. Morrissey har tidligere rost UKIPs stifter og tidligere leder Nigel Farage, som nå ikke lengre er medlem av partiet.

Om For Britain har Morrissey tidligere ifølge musikkavisen NME uttalt at partiet er «det eneste britiske politiske partiet som kan beskytte vår sikkerhet».

I fjor skapte den tidligere vokalisten i The Smiths overskrifter da han diskuterte anklager om rasisme og påståtte forbindelser mellom Halal-kjøtt og ISIS, og refererte til Hitler som en person fra «venstrefløyen».

Twitterbildet skaper oppmerksomhet

Denne uken delte en fan en video av Morrissey hvor han ser ut til å ha på seg et emblem med logoen til For Britain.

Etter at et skjermbilde ble tatt av sangeren med merket, spredte den seg snart på Twitter. Nå får han kraftig kritikk blant annet fra den britiske journalisten Dave Haslam som betegner Morrissey som sin tidligere venn. I følge journalisten har Morrissey støttet et parti fylt med tidligere medlemmer fra British National Party og English Defence League. Blant støttespillerne til For Britain er den kjente aktivisten Tommy Robinson.

Da Morrissey i fjor forklarte sin støtte til For Britain sa han ifølge NME at han støttet partiet fordi de ville endre britisk politikk, som hittil har vært dominert av konservative og Labour-regjeringer. Han avviser sterkt alle anklager om rasisme.

Roser Anne Marie Waters

– For Britain har ikke fått mediadekning og har blitt avfeid med den vanlige barnslige rasistiske anklagen. Jeg tror ikke ordet rasistisk har noen mening mer enn å si du er ikke enig med meg, så du er en rasist, uttalte den verdensberømte vokalisten.

– Anne Marie Waters søker åpen diskusjon om alle aspekter av det moderne Storbritannia, mens andre ikke vil tillate ulike meninger. Hun tror på britisk kulturarv og ytringsfrihet, og hun vil at alle i Storbritannia skal leve under samme lov.

Morrissey har tidligere markert seg med solid støtte til Israel, og er utnevnt som æresborger av Tel Aviv.