(AP Photo/Vadim Ghirda, file)
Del saken

Nå har svenskene tatt galskapen ett steg videre.
Vi har riktignok oppfordret til toleranse for de som måtte ønske å gå i Pride parade og fremme sin seksuelle legning her i Norge.

Selveste Knut Arild Hareide  deltok  i Pride paraden i Oslo Til et vanvittig ramaskrik fra hans egne rekker. Eller bare støtte opp om mangfoldet det innebærer. Men å påtvinge barn i skolealder å måtte delta i regi av skolen er å gå 10 skritt for langt. Dette er barn. De har kanskje ikke fått utforsket sin egen seksualitet. De er uskyldige og uvitende på det feltet. Det skal de få lov å bli til de finner seg selv.
Da å nærmest påtvinge barn å delta i en hyllest til homofili er å gå alt for langt. Vi husker læreren på Stord som  nærmest gikk ut og  
bannlyste
 deltakelse i Stord Pride.

For dét er den andre ytterligheten. Her må mennesker kjenne på det ansvaret man har overfor de med annen seksuell legning enn sin egen. Man kan ikke påtvinge andre sin egen mening eller holdning. Dette er det ungdomstiden, puberteten og utvikling av egen seksualitet som skal fremme. Ikke en overivrig lærer som bannlyser homoseksualitet i Guds navn.

Eller en som overivrig vil fremme toleranse mellom legninger.
Så når da hyllesten av Pride foregår i skolens ordinære tid, henger det ikke lenger sammen med hva en skole bør ha som mål for sine elever.