Leon McLeod, Charlie Guenigault og Wayne Marques ble hedret for heltemodig innsats under terrorangrepet ved London Bridge (Photo by Kirsty O'Connor / POOL / AFP)
Del saken

Politimannen Wayne Marques konfronterte tre terrorister som alle med kniv. Selv var han kun bevæpnet med en batong. 

Det er i forbindelse med den pågående høringen om terrorangrepet i juni 2017 at disse historiene nå kommer frem. Vi leste om saken i Daily Mail.

Han kom for å hjelpe sivile etter å ha hørt skrik om hjelp. Da så han terroristene i aksjon, og ble vitne til at en kvinne ble stukket gjentatte ganger.

Da grep Marques batongen og løp rett mot terroristene:

– Jeg trakk pusten så dypt jeg kunne siden jeg visste jeg gikk inn i en kamp. Planen var å slå ham med all min kraft og vekt (…) Min jobb på det tidspunktet var å holde slåsskampen med terroristene gående til kavaleriet ankom.

Knivstukket åtte ganger

Politimannen bestemte seg altså for å bekjempe terroristene for å redde menneskeliv. Marques ble selv knivstukket åtte ganger og mistet synet midlertidig. Han er nå tilbake i jobb og mottok George Medal for sin heroiske innsats.

Charlie Guenigault, en annen politimann som hadde fri og var ute med venner, reagerte på samme måte. I stedet for å rømme og redde sitt eget liv løp han rett mot terroristene som altså hadde store kniver med knivblad på over 30 cm.

Guenigault fikk stikkskader i hodet, leggen, ryggen og magen, og måtte gjennom en tre timers operasjon for å fjerne milten. Også han ble tildelt George Medal for sin innsats.

I tillegg ble politimannen Leon McLeod tildelt Queen`s Gallantry Medal for sitt bidrag i terrorangrepet.

8 mennesker ble drept og 48 ble såret i terrorangrepet. Uten disse modige politimennene kunne antallet vært langt høyere.